Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Bothive lanceert virtuele assistent voor accountants in Nederland

Plaatsingsdatum 20-10-2020
Berichtdatum 20 oktober 2020

De Belgische start-up Bothive is de bezieler van Sophia, een slimme virtuele assistent genoemd naar de Griekse godin van de wijsheid. Ze neemt repetitieve taken voor haar rekening en helpt accountants bij het organiseren van hun communicatiestroom. Na een succesvolle bètafase in België lanceert Sophia nu ook in Nederland. 

Sophia begon als slimme AI-chatbot. Bij de lancering in België herkende ze 350 vragen rond ondernemen en accounting. Dankzij waardevolle feedback van Vlaamse accountants kwamen daar nog zo’n 100 vragen bij. Als gevolg van de nauwe samenwerking met professionals werd Sophia een allesomvattend communicatieplatform dat de informatie binnen accountancy kantoren stroomlijnt. Om de werking en inhoud van de chatbot te vertalen naar de Nederlandse markt is Bothive op zoek naar input van accountants uit het buurland.

Een jonge chatbot met een grote impact
De Vlaamse accountancy sector ontving Sophia met open armen. Slechts één week na de lancering was ze al actief bij zeven accountancy kantoren. Op enkele weken tijd voerde ze conversaties met ondernemers over heel Vlaanderen. Sophia geeft tips over het financieren van een nieuw bedrijf, legt uit hoe je een btw-nummer aanvraagt en beantwoordt vragen over ondernemen in het buitenland.

Deze krachtige start leverde een samenwerking met populaire boekhoudpakketten Yuki en Exact op. Sophia kreeg integraties met WhatsApp en Facebook Messenger om haar gebruik nog eenvoudiger en efficiënter te maken.

Automatische communicatie
Op een jaar tijd evolueerde Sophia van chatbot naar een allesomvattend communicatieplatform dat de informatie binnen accountancy kantoren stroomlijnt. Het elimineren van repetitieve communicatiepatronen is de rode draad doorheen Sophia’s werk.

Via robotic accounting automatiseert Sophia boekhoudkundige routines. Processen zoals de belasting invullen en onboarding van nieuwe klanten verwerkt ze automatisch, in sneltempo. Conservatief gerekend bespaart de automatische verwerking van gegevens maandelijks één tot anderhalf uur per klant.

Daarnaast verzamelt ze alle communicatie van verschillende kanalen zoals WhatsApp, Facebook Messenger, e-mail … op één plaats in het platform. Zo heeft de accountant controle over alle inkomende en uitgaande communicatie van klanten en collega’s. Deze gedeelde inbox feature elimineert dubbele e-mails en lange zoektochten naar specifieke gegevens. Binnen het platform komt er ook een ticketing systeem dat van een e-mailbericht een item op de to do-lijst maakt. Het werkt in beide richtingen werken: de accountant kan een taak toekennen aan de klant, maar ook omgekeerd.

Op zoek naar Nederlandse accountants
Dankzij de early adopters in België breidden de functionaliteiten van Sophia verder uit. Onze virtuele assistent begint met voorsprong in Nederland, maar ze moet nog veel leren over accounting in haar noordelijke buurland.

Daarom lanceert Bothive tot januari 2021 een testfase voor Nederlandse accountants. Het platform is gratis te gebruiken in ruil voor input en feedback. Reserveer een plek als tester of mail meteen naar jany@bothive.be voor meer informatie.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, Soort > Portaaltoepassingen, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Robotic (accounting), Tech startups
Bronvermelding Bothive
Internet URL Bothive

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED