Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Logistieke gegevens delen via blockchain veiliger dankzij iSHARE

Plaatsingsdatum 29-04-2021
Berichtdatum 29 april 2021

Klanten van Blockchain-startup CargoLedger delen vanaf deze maand hun logistieke gegevens veiliger en gecontroleerd hun data via de blockchain. Met bekende, maar ook onbekende partijen. Dit kan nu omdat CargoLedger als deelnemer is toegetreden tot het iSHARE-stelsel. 

CargoLedger zet blockchaintechnologie in om de data uitwisseling en de financiële afhandeling van het transport van goederen in de logistiek en supply chains veiliger, eenvoudiger en efficiënter te maken. De startup in de logistiek maakt daarbij nu ook gebruik van de mogelijkheden van iSHARE om rechten toe te kennen aan partijen om specifieke data op te halen en te bewerken.

Hjalmar van der Schaaf, medeoprichter van CargoLedger: “Wij laten goederen-, informatie- en financiële stromen efficiënter verlopen met blockchain. De blockchain biedt meer transparantie, meer vertrouwen en verlaagt risico’s in het zakendoen. Ook compliance wordt makkelijker. Via iSHARE kunnen data-eigenaren nu rechten en toegang tot data delegeren aan gebruikers van CargoLedger. Data-eigenaren houden daarbij volledige controle over hun gegevens. We kunnen hierdoor onze klanten makkelijker en veilig voorzien van data van derden, ons onbekende partijen. iSHARE biedt hier unieke mogelijkheden en een extra laag van vertrouwen.”

Om de extra service aan haar klanten te kunnen bieden heeft CargoLedger een technische aanpassing gedaan aan haar systemen. Zij heeft de API-specificaties van iSHARE geïmplementeerd, en heeft een contract met de Stichting iSHARE getekend waarin zij zich conformeert aan de kwaliteitseisen van het stelsel.

 

Categorie(n) ICT Innovatie, Blockchain, Soort > Logistiek, Tech startups
Bronvermelding iSHARE
Internet URL iSHARE

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Simply Deliver eerste IT-bedrijf dat toetreedt tot iSHARE-netwerk [28-05-2019]

International Data Spaces Association ziet iSHARE als een belangrijke stap richting een digitaal verbonden bedrijfsleven [19-03-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED