Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Infor CloudSuite Automotive ondersteunt transformatie van Koninklijke Nedschroef

Plaatsingsdatum 06-05-2021
Berichtdatum 6 mei 2021

Infor, de industry cloud company, kondigt vandaag aan dat Nedschroef, specialist in het vervaardigen van bevestigingsmaterialen, Infor Cloudsuite Automotive heeft gekozen voor modernisering van de bedrijfsvoering, om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen.

Selectieproces
In 2018 startte het selectieproces met de softwareleveranciers. Samen met Gartner onderzocht Nedschroef de ERP-markt en werden er intern multidisciplinaire teams opgesteld. Elk team had een andere focus met als gemeenschappelijk doel om Nedschroef toekomst bestendig te maken. Nedschroef gebruikte reeds Infor XPPS en schreef een request-for-proposal (RFP) uit om hun huidige ERP-systeem te vernieuwen. Na een grondige evaluatie van enkele potentiële leveranciers werd Infor geselecteerd vanwege een combinatie van goede industrie kennis en een systeem welke direct kon laten zien hoe het aan de operationele behoeften en ambities van Nedschroef kon bijdragen. Belangrijk voor de beslissing was dat het geïntegreerd platform zou voldoen aan de toepassingen binnen de automobiel- en maakindustrie.

Dat we eerdere ervaring hadden met Infor was niet relevant voor de selectieprocedure, het was absoluut geen uitgemaakte zaak,” vertelt Joris Te Molder, CIO en IT-directeur bij Nedschroef. “We hebben voor ze gekozen omdat ze met de juiste mensen en aantoonbaar passende oplossingen kwamen. Uiteindelijk waren alle multidisciplinaire teams het unaniem eens dat Infor Cloudsuite Automotive de juiste oplossing was.

Operationeel
De implementatie vindt stapsgewijs plaats en wordt uitgevoerd in samenwerking met Infor-partner Merino Consulting Services. Inmiddels is de oplossing geïmplementeerd en operationeel voor twee faciliteiten van Nedschroef, in Barcelona (ES) en Schrozberg (GE). Rollout voor resterende sites is voorzien in de periode 2021 - 2024. Met de implementatie van Infor Cloudsuite Automotive kan Nedschroef kosten besparen, risico’s verminderen en wordt de productiviteit kwalitatief en kwantitatief sterk vergroot.

Infor CloudSuite Automotive is ontworpen voor de automobielindustrie, maar ook bij uitstek geschikt voor organisaties die wereldwijd opereren. Zo biedt de oplossing Nedschroef de mogelijkheid om functionaliteiten op basis van van IoT (Internet of Things) en machine connectiviteit verder te ontwikkelen, en geïntegreerde EDI (Electronic Data Interchange)-functies te gebruiken. Een ander voordeel van de Infor multi-tenant cloud zijn de analysemogelijkheden van Infor's Business Intelligence (BI). Deze helpen besluitvormings- en rapportageprocedés aanzienlijk te versnellen.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Automotive, Soort > ERP
Bronvermelding Infor
Internet URL Infor

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED