Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Overname belastingsoftwarebedrijf Processfive door xxllnc, leverancier GovTech-software

Plaatsingsdatum 13-10-2023
Berichtdatum 13 oktober 2023

xxllnc, leverancier van GovTech-software, breidt haar marktpositie verder uit met de toevoeging van belastingsoftwarebedrijf Processfive. De strategische combinatie met Processfive betekent een verdere groei van xxllnc’ huidige portfolio van belastingapplicaties zorgt ervoor dat er een complete oplossing geleverd kan worden binnen het belastingdomein. De overname van Processfive is de elfde voor xxllnc sinds de samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners.

Processfive is een specialist in het leveren van software en diensten voor (semi)overheidsklanten actief in het belastingdomein. De oplossingen van Processfive ondersteunen klanten onder meer bij objectenregistratie, procesinzage, kwaliteitscontroles en het terugmelden van gegevens aan de basisregisters. Klanten van Processfive zijn onder andere Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Waternet en BghU.

Het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft circa 18 medewerkers. De huidige aandeelhouders en directie van Processfive - bestaande uit Rogier Noordam, Jeroen Prins en Maarten Stam - worden medeaandeelhouder in xxllnc en blijven tevens actief binnen de bredere organisatie. xxllnc is een portfoliobedrijf van Main Capital Partners, een strategische investeerder in de software-industrie die is gericht op het versnellen van groei en het creëren van bedrijfswaarde.

Door de handen ineen te slaan kunnen xxllnc en Processfive samen klanten een uitgebreidere productportfolio en services leveren. Door de samenwerking versterkt xxllnc de marktleidende positie binnen het belastingsegment. De ervaring en kennis van het team van Processfive zal verder worden ingezet binnen de bredere xxllnc organisatie. De dienstverlening en werkzaamheden als zowel de klanten en medewerkers die van Processfive kennen, zal blijven gewaarborgd.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM), GRC en Assuring
Bronvermelding Main Capital Partners, xxllnc en Processfive
Internet URL Main Capital Partners, xxllnc en Processfive

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

BCS, leverancier van HRM- en Payroll software, doet overname van Online Academie [09-01-2024]

Zig en Cegeka Real Estate Solutions slaan handen ineen voor de Nederlandse vastgoedsector [06-09-2023]

Main verwerft een meerderheidsbelang in WeFact [31-01-2023]

Main verstevigt positie in softwaremarkt voor banken met overname pdv en van den Berg [20-01-2023]

Main realiseert twee overnames en lanceert nieuwe logistieke softwaregroep [15-09-2022]


Onerzoeksbureau GBNED