Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Qics breidt uit naar de Scandinavische markt met overname van het Deense Projectflow

Plaatsingsdatum 20-02-2024
Berichtdatum 20 februari 2024

Qics, een toonaangevende Nederlandse leverancier van automatisering voor professionele dienstverlening (PSA), kondigt de overname aan van ProjectFlow, een Deense softwareleverancier voor Project- en Portfolio Management (PPM). De combinatie van de twee bedrijven in aangrenzende verticale markten zal resulteren in een markt leidend aanbod in Noordwest-Europa, wat een solide basis vormt voor verdere internationalisatie. Deze overname markeert de eerste add-on acquisitie voor Qics sinds het aangaan van de strategische samenwerking met Main Capital Partners ("Main") 2 jaar geleden.

ProjectFlow, opgericht in 1999 en gevestigd in Odense, Denemarken, ontwikkelt en levert een project- en portfoliomanagementtool, genaamd ProjectFlow 365, aan klanten in zowel Denemarken als Noorwegen. ProjectFlow heeft meer dan 80 klanten, waarvan ongeveer twee derde actief is binnen de publieke sector. De overige klanten zijn actief in verschillende verticale sectoren. Tot het klantenbestand van ProjectFlow behoren entiteiten zoals de gemeente Kopenhagen, BITZER Electronics A/S, GLS en de Deense belastingdienst. Het bedrijf telt momenteel 16 FTE.

Qics, een Nederlands softwarebedrijf met het hoofdkantoor in Katwijk, Nederland, en een ontwikkelingskantoor in Slowakije, is een toonaangevende leverancier van PSA-software (Professional Services Automation). Met meer dan 350 klanten, waaronder ICT- en SaaS-bedrijven zoals xxllnc en BCS, accountancy-klanten zoals Joanknecht en Londen & Van Holland en bedrijven in de gezondheidszorg zoals Proteion en Vierstroom Hulp Thuis, stelt Qics zakelijke dienstverleners en bedrijven in de gezondheidszorg in staat om hun digitale transformatie te realiseren door middel van slimme SaaS-oplossingen die planning, tijdregistratie, facturatie en business intelligence omvatten. Qics telt meer dan 30 fulltime werknemers, loopt voorop in PSA markt en bevordert efficiëntie én innovatie voor zijn diverse klantenbestand.

Wederzijds uitwisselbare productpakketten
Qics en ProjectFlow zijn een strategische samenwerking aangegaan, waarbij ze hun complementaire PSA- en PPM-productpakketten bundelen tot één Project Management suite. Deze samenwerking integreert de schaalbare software van ProjectFlow, bekend om haar flexibiliteit met modules zoals documentbeheer en haar integratie met Jira, en nauw verweven met Microsoft Office. Dit wordt gecombineerd met de schaalbare best-of-breed oplossingen van Qics op het gebied van tijdregistratie, planning, facturatie en business intelligence. De overname van ProjectFlow biedt niet alleen aanzienlijke cross-sell mogelijkheden doordat Qics' modules zoals facturatie en business intelligence direct beschikbaar zullen zijn voor het klantenbestand van ProjectFlow en vice versa. Deze synergie versterkt tevens de algehele oplossingssuite, die zowel interne als externe Project Management behoeften binnen de Project Portfolio Management-sector afdekt. Deze strategische zet positioneert Qics voor aanzienlijke groei en innovatie te midden van het competitieve ICT- en SaaS-klantenlandschap.

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), Branche > Accountantskantoren, Soort > Projectmanagement en -planning, Branche > Financials, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding Main, Qics en ProjectFlow
Internet URL Main, Qics en ProjectFlow

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes [01-03-2024]


Onerzoeksbureau GBNED