Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes

Plaatsingsdatum 01-03-2024
Berichtdatum 1 maart 2024

Qics kondigt met trots de overname van Fortes aan, een toonaangevende softwarespecialist op het gebied van Project & Portfolio Management (PPM). Dit is voor Qics de tweede uitbreiding sinds de start van de samenwerking met Main Capital Partners twee jaar geleden. Na de recente overname van het Deense PPM-bedrijf ProjectFlow door Qics, bouwt de overname van Fortes verder op de strategische visie van Qics om haar expertise rondom Project Portfolio & Strategisch Portfolio Management uit te breiden. De samenwerking tussen Qics, ProjectFlow en Fortes resulteert in een gecombineerde best-of-breed software propositie, met een complete suite aan modules voor de eindklant.

Fortes werd in 1997 opgericht en ontwikkelt een softwareplatform waarmee klanten hun Change Governance en strategische planning op C-level kunnen optimaliseren. De software biedt uitgebreide inzichten in capaciteit en progressie, waarbij kosten en risico's geminimaliseerd worden. Fortes heeft een sterke marktpositie met klanten als Friesland Campina, Vopak en De Belastingdienst.

Door het complementaire aanbod van Qics, ProjectFlow en Fortes zal het gecombineerde bedrijf klanten ondersteunen met een compleet pakket aan functionaliteiten en een breed scala aan integratiemogelijkheden, waaronder Microsoft 365. ProjectFlow heeft al een vergaande integratie met Microsoft, en Fortes ontwikkelt met Fortes 365 een daaraan complementair product. Bovendien wordt verwacht dat klanten binnen het gezamenlijke PPM-aanbod gebruik kunnen maken van Qics diepgewortelde Power BI dashboarding mogelijkheden. Dit stelt klanten in staat om gegevens te gebruiken in verschillende systemen/projecten en om uitgebreide portfoliorapportage mogelijk te maken, met inzicht in voortgang en kosten voor zowel interne als externe projecten.
   

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), Branche > Dienstverlening, Branche > Financials, Soort > Projectmanagement en -planning
Bronvermelding Main Capital Partners, Qics en Fortes
Internet URL Main Capital Partners, Qics en Fortes

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Qics breidt uit naar de Scandinavische markt met overname van het Deense Projectflow [20-02-2024]


Onerzoeksbureau GBNED