Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Flow lanceert Embedded Finance oplossing: FlowOS

Plaatsingsdatum 12-03-2024
Berichtdatum 12 maart 2024

Flow, bekend van de app voor geldautomatisering voor particulieren en freelancers, richt zich vanaf vandaag volledig op FlowOS, haar nieuwe embedded finance-oplossing voor softwareplatformen. Het platform stelt niet-banken, zoals boekhoudsoftware en vermogensbeheerders, in staat om bankdiensten aan te bieden en naadloos in hun eigen platforms te integreren. Hierdoor ontstaat er directe concurrentie voor traditionele banken.

Flow integreert met haar oplossing bankdiensten, zoals bankrekeningen, betaalpassen en leningen, in het platform waar de eindgebruikers bezig zijn met hun geldzaken, zoals boekhouding en vermogensbeheer. Door bijvoorbeeld bankieren en boekhouding samen te brengen, hoeven gebruikers niet meer te switchen tussen hun boekhoudplatform en de online bankieromgeving. Bovendien wordt geldautomatisering op die manier mogelijk, zoals het automatisch apart zetten van de BTW of het aanmaken van potjes voor specifieke bestedingen. Het softwareplatform overbrugt de kloof tussen traditionele banken en de behoeften van de gebruiker voor een naadloze financiële ervaring.

Samenwerking met Adyen
Om de nieuwe richting te ondersteunen is Flow een partnership met financieel technologieplatform Adyen aangegaan. Deze samenwerking zorgt voor de juiste infrastructuur en de banklicentie om het bancaire gedeelte van de software mogelijk te maken. “Samen bouwen we unieke productmogelijkheden op basis van hun banklicentie en infrastructuur," aldus van Klinken.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Tech startups, PSD2, ICT Innovatie, Standaardisatie, (open)standaarden, Kennisplatform Administratieve software, Soort > Open banking, TMS en Payment management, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Flow
Internet URL Flow

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED