Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Nextens behaalt met ISO/IEC 27001 hoogste standaard in dataveiligheid

Plaatsingsdatum 12-03-2024
Berichtdatum 12 maart 2024

Nextens - marktleider in fiscale aangiftesoftware - heeft het ISO/IEC 27001 certificaat in de wacht gesleept, toegekend door certificeringsinstantie BSI. Het ISO/IEC 27001 certificaat is de hoogste standaard voor dataveiligheid in Information Security Management Systems (ISMS). Mondiaal stijgt het aantal verstrekte ISO-certificaten. In 2023 werden minder dan 2.000 ISO/IEC 27001 certificaten toegekend in Nederland.

Voortschrijdende digitalisering is voor Nextens, onderdeel van RELX, ook de komende jaren de kern van de bedrijfsstrategie. Voor bedrijfszekerheid en dataveiligheid wil Nextens aan de hoogste normen voldoen. Analyses van zusterbedrijf LexisNexis Risk Solutions laten zien dat aanvallen van cybercriminelen en bots dwingen tot meer digitale beveiliging dan de markt gewend is. Het ISO 27001:2022 keurmerk bewijst robuuste beveiliging tegen datalekken. Bij incidenten zorgen snelle identificatie en reactie bij gecertificeerde bedrijven voor effectievere probleemoplossing.

Vertrouwen
Klanten van Nextens waarderen de nieuwe standaard van Nextens. Accountants- en advieskantoor Wecountancy: "Hybride werken is essentieel voor ons. Daarom willen wij SAAS producten die altijd en overal beschikbaar zijn. Om veiligheid van data te garanderen hebben wij ISO/IEC 27001 als randvoorwaarde gesteld."

Juliette Goetzee, Managing Director van Nextens, benadrukt het belang van deze certificering: "Bij Nextens staat de veiligheid van klantgegevens en data centraal in alles wat we doen. Dit geldt niet alleen voor onze developers, die veilige software bouwen waarin data wordt verwerkt, maar voor iedere collega. Het gaat namelijk ook om ogenschijnlijk eenvoudigere zaken als het integer omgaan met contactgegevens en het niet toelaten van vreemden op de werkvloer. Deze certificering is een kroon op ons toegewijde werk op dit gebied en bevestigt het vertrouwen dat klanten al jaren in ons stellen."
   

Categorie(n) Soort > Externe verslaggeving, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Cybersecurity, Branche > Financials
Bronvermelding Nextens
Internet URL Nextens

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Financieel professionals enthousiast over AI-mogelijkheden in belastingsoftware [27-02-2024]


Onerzoeksbureau GBNED