Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SD Worx-dochter Protime verwerft AI-technologie voor personeelsplanning

Plaatsingsdatum 18-03-2024
Berichtdatum 13 maart 2024

Workforce management softwareleverancier Protime neemt de planningssoftware Sheepblue over. Deze software voor personeelsplanning op basis van AI, werd ontwikkeld door de gelijknamige Oostenrijkse start-up. De software richt zich op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt, zoals in de logistiek en in de productie, waar zaken bij komen kijken zoals shiftwissels en dag- en nachtwerk. De functionaliteiten van de Sheepblue-software zullen geïntegreerd worden in de bestaande Protime software.

Planningssoftware voor vrijwel elke sector
Protime stond al sterk in personeelsplanning met een AI-module voor de retail- en horecasector. Deze module maakt personeelsroosters waarbij onder meer rekening gehouden wordt met piekmomenten, het weer en de personeelsbezetting. Met de overname van de Sheepblue-software, breidt Protime zijn planningssoftware uit waardoor deze gebruikt kan worden voor vrijwel elke sector.

De komende maanden wordt de Sheepblue-software geïntegreerd in Protime’s workforce management platform. De nieuwe functionaliteiten komen daarmee beschikbaar voor de meer dan 5.000 Protime klanten. De AI-planningstool houdt onder meer rekening met wet- en regelgeving, gekozen optimalisatiestrategieën, vereiste werktijden en voorkeuren van de werknemers. Ook bevat het features voor het vastleggen van specifieke vaardigheden voor het werken van bepaalde diensten en het ruilen van shiften tussen collega’s, en is het mogelijk om per minuut in te plannen.

Protime op overnamepad
Protime is een van de grootste workforce management aanbieders in België en Nederland en wil dit worden in alle landen waar het moederbedrijf, de toonaangevende Europese HR-dienstenleverancier SD Worx, actief is. De ambitie is groot: over vijf jaar wil het softwarebedrijf zijn klantenbestand verdubbeld hebben naar ruim 10.000 klanten in Europa. Dat wil het bedrijf enerzijds doen door in meer landen actief te worden, zo nam Protime eind vorig jaar nog zijn Spaanse sectorgenoot SoftMachine over. Anderzijds wil Protime zijn workforce management oplossingen verder uitbreiden en versterken, zoals met de overname van de Sheepblue-software.
  

Categorie(n) Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Protime
Internet URL Protime

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Verano lost complexiteit HR-processen op dankzij Protime software [07-09-2023]


Onerzoeksbureau GBNED