Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Excluton moderniseert HR-processen met Dyflexis

Plaatsingsdatum 17-04-2024
Berichtdatum 17 april 2024

Excluton, producent van betonnen bestratingsproducten, transformeert zijn HR- en planningsprocessen met de workforcemanagementsoftware van Dyflexis. De invoering van een geautomatiseerde urenregistratie en een geoptimaliseerde personeelsplanning heeft geleid tot aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen.

Efficiëntie in urenregistratie
Excluton stond voor de uitdaging om de tijdrovende, veelal handmatige urenregistratie efficiënter te maken. De bestaande systemen functioneerden op zichzelf, maar waren niet onderling gekoppeld. Dit leidde tot veel dubbel werk. De HR-afdeling besteedde tot wel een halve dag per week aan het overzetten van gewerkte uren vanuit Excel naar het salarispakket.

Na een zorgvuldige verkenningsfase kozen we voor Dyflexis, in combinatie met Daywize en Nmbrs”, vertelt Kitty Dirkse, HR-manager bij Excluton. “Deze stap was een ware gamechanger. Nu verschijnen de gegevens van nieuwe medewerkers automatisch in alle systemen. Dankzij de implementatie van de workforcemanagementsoftware hebben wij een grote stap kunnen zetten in het moderniseren van onze HR-processen.”

Perfectie in personeelsplanning
Met verschillende afdelingen en disciplines onder één dak, elk met hun eigen planningsmethodes, was het opstellen van een personeelsplanning een complexe en tijdrovende puzzel. De introductie van Dyflexis heeft gezorgd voor het stroomlijnen van het planningsproces. De medewerkers registreren hun werkuren nu via een nieuw kloksysteem dat door de teamleiders wordt gecontroleerd. Dit zorgt voor een helder dagelijks en individueel overzicht van overuren, wat Excluton meeneemt in de volgende planning. De planners en teamleiders kunnen nu veel sneller en efficiënter plannen, wat heeft geleid tot substantiële kostenbesparingen.

Voordelen snel zichtbaar
De implementatie Daywize, Nmbrs en Dyflexis was binnen twee maanden voltooid. Zeker in het begin was de overstap voor veel medewerkers spannend. “Het is normaal dat er weerstand is bij dergelijke veranderingen”, aldus Dirkse. “Gelukkig werden we goed begeleid en zagen de medewerkers snel de voordelen in. Zo kunnen ze nu eenvoudig inschrijven voor extra diensten die passen in hun agenda en hebben ze via een app realtime inzicht in het rooster. Ook het beheer van overuren is verbeterd; medewerkers kunnen nu kiezen tussen uitbetaling of tijd voor tijd.” 
  

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), Branche > Financials, Branche > Bouw en installatie, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Dyflexis
Internet URL Dyflexis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED