Boekhoudsoftware: standaarden en koppelingen
(29-03-2022)
Stel je schaft een nieuw boekhoudpakket aan en dan blijkt dat je inkoopfacturen nog steeds, al dan niet deels, met de hand moet boeken. Je BTW-aangifte met de hand indienen via de website van de belastingdienst. Een jaarrekening overtypen in rapportagesoftware of via de website van de KVK. En de winstaangifte Inkomsten- of Vennootschapsbelasting (IB/CPB) overtypen via fiscale aangiftesoftware of via de website van de Belastingdienst.
ERP en EDI: e-factuur en e-procurement berichtstandaarden en netwerken
(25-02-2022)
Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te geven in EDI e-factuur en e-procurement standaarden die in Nederland op de markt zijn om aan te sluiten op ERP-systemen, zowel nationaal als internationaal. Het gaat dan om: 1) berichtstandaarden en 2) Netwerken.
Gids RPA en robotic accounting
(19-04-2020)
Deze uitgave behandelt zowel Robotic process automation (RPA) als Robotic accounting en daaraan gerelateerde ontwikkelingen. Eerst wordt ingegaan op gehanteerde definities, gevolgd door een nadere toelichting van zowel RPA als Robotic accounting.
Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties)
(09-12-2019)
In relatie tot (web)applicaties worden we regelmatig geconfronteerd met het onderwerp 'beveiliging'. Als het gaat om het beoordelen van de beveiliging van (web)applicaties komen we standaarden tegen als: ISO27001, ISO27002, ISAE 3402, OWASP, SOC2 en Data Pro Code. Tel hierbij op termen als Injection, SQL-injectie en Cross-Site Scripting (XSS) en menig lezer haakt al snel af.
APIs en administratieve software: het nieuwe ERP
(27-09-2019)
Steeds meer softwareleveranciers die zich met hun apps (softwaresystemen) richten op de cloud maken gebruik van APIs om deel uit te maken van een uitgebreid (oneindig) ECO-systeem dat gebruikers in staat stelt al hun bedrijfs-processen verregaand te automatiseren. Deze uitgave is bedoeld om inzicht te geven in ontwikkelingen, veelgebruikte begrippen, softwarepakketten en het gebruik van APIs en aandachtspunten bij een API.
Kabinet ziet belangrijke rol voor afsprakenstelsels bij data delen
(19-03-2019)
Het kabinet wil dat Nederland internationaal vooroploopt op het gebied van data delen. "Datadeling tussen bedrijven is cruciaal om de kansen van data voor Nederland te verzilveren", schrijft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer.
Presentaties beschikbaar van Kennissessies over incassomachtigen, iDIN, iDEAL QR en digitaal zakendoen met de overheid
(20-02-2017)
De aanwezigen, met name softwareleveranciers, zijn door de Betaalvereniging geïnformeerd over de nieuwe online producten Incassomachtigen, iDIN en iDEAL QR en tevens over de manier waarop zij deze kunnen implementeren en aanbieden aan hun klanten. Ook zijn de uitkomsten van de workshops "digitaal zakendoen met de overheid" teruggekoppeld door Het ministerie van Economische Zaken.
De geschiedenis van Digipoort/OTP vanaf 2001 tot heden, mede in relatie tot XBRL
(15-12-2015)
De overheid streeft al lange tijd naar administratieve lastenvermindering voor het bedrijfsleven. XBRL en Digipoort (voorheen OTP) worden vaak in een adem genoemd als middel om deze lastenvermindering te bereiken. XBRL en Digipoort/OTP zijn echter afzonderlijke ontwikkelingen.
Onderzoek: Landkaart eFactureren in Nederland
(29-09-2010)
In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en ECP-EPN voeren wij op dit moment een korte inventarisatie uit naar de status van eFactureren in relatie tot administratieve- en logistieke software en gerelateerde diensten. We noemen dit de "Landkaart eFactureren". Ook willen we op basis van uw mening nagaan hoe eFactureren verder vormgegeven kan worden.
Constructieve kennisoverdracht over Digipoort
(26-03-2010)
Mede op aangeven van het Kennisplatform administratieve software (een initiatief van ECP-EPN en onderzoeksbureau GBNED) is op woensdag 24 maart j.l. een bijeenkomst gehouden door Logius (voorheen GBO.Overheid) die volledig in het teken stond van de afhandeling van XBRL-berichten door Digipoort.
Presentatie Kennisplatform administratieve software over Digipoort en SBR
(21-02-2010)
Tijdens de eerste bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software op 11 februari j.l. is Digipoort (voorheen Overheidstransactiepoort - OTP) aan de orde geweest. Naast een uitgebreide verslaglegging is ook een presentatie van Logius beschikbaar.
Trendanalyse financieel administratieve software: assurance onderbelicht in boekhoudsoftware
(01-10-2009)
Op 30 september j.l. is de "Trendanalyse financieel administratieve software" verschenen met ICT innovaties en de mate waarin leveranciers van financieel administratieve software rekening houden met deze innovaties en wat hun visie daarover is.
ICT special Management Team: Soa-kloof slecht voor uw bedrijf
(26-02-2007)
Management Team special: De ict heeft een nieuw buzzword: �service oriented architecture�, ofwel soa. De beloftes zijn niet mis. Meer flexibiliteit, lagere kosten. Wat is er van waar?