Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

SBR Softwarecheck > SBR / XBRL

[ 351 ] tot [ 358 ] van totaal [ 358 ] berichten

Rabobank: Uw jaarcijfers elektronisch (via XBRL) (11-09-2009)
Uw jaarcijfers in één elektronische rapportage, voor zowel bank als overheid. Vanaf april 2010 wordt dat de normaalste zaak van de wereld.

Hogeschool van Amsterdam met kenniscentrum voor Standard Business Reporting (XBRL) (08-09-2009)
Eind augustus 2009 is het kenniscentrum gestart met Stage+. Dit is een uniek project waarbij derde en vierdejaarsstudenten van de HvA stage lopen, afstuderen of een duale werkplek doen binnen een bedrijf met betrekking tot SBR. De studenten werken aan de oplossing van een specifiek vraagstuk over SBR.

Gratis Taxonomie viewer (01-07-2009)
Snel en eenvoudig XBRL leren kennen? Dat kan met een taxonmie viewer. Semansys heeft besloten bekende taxonomie viewer in run time gratis beschikbaar te stellen. Met deze taxonomie viewer kan eenvoudig en snel de Nederlandse taxonomie worden bekeken en doorgrond.

Misverstand over XBRL leidt tot commotie (25-06-2009)
Volgens een artikel in het NRC frustreren Accountants- en administratiekantoren inspanningen van de overheid om digitale financiele rapportering aan de overheid te faciliteren. Het zou daarbij gaan om de trage invoering van XBRL.

Gezamenlijke banken gaan standaard bedrijfsrapportages gebruiken bij de kredietverlening (12-06-2009)
Op 9 juni hebben de gezamenlijke grote banken (Rabobank, ABN AMRO Bank, ING) in een werkconferentie met de overheid aangegeven het gebruik van standaard bedrijfsrapportages op basis van het fiscaal jaarrapport te gaan invoeren. Het betreft de banken en marktpartijen die meewerken aan het Standard Business Reporting Programma van de overheid.

De eerste verkorte winstaangiften in XBRL (afgekort vWia) ingediend bij de Belastingdienst (12-06-2009)
Twee innovatieve accountantskantoren in de regio Amsterdam hebben, met behulp van de accountancy internetsoftware van CreAim, een doorbraak op het gebied van administratieve lastenverlichting gerealiseerd.

Information Builders en UBmatrix automatiseren XBRL-rapportage vanuit de business intelligence-omgeving (04-06-2009)
Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, introduceert WebFOCUS Financial Reporting Exchange, het enige business intelligence-platform dat gegevens kan publiceren en verwerken in eXtensible Business Reporting Language (XBRL).

AccountView presenteert XBRL-aanpak in Australie (25-05-2009)
AccountView gaat op uitnodiging van de Nederlandse overheid zijn aanpak voor de inzet van de definitietaal XBRL in financiele rapportage presenteren in Australie. Dit gebeurt tijdens de SBR Conference 2009, van 26 tot en met 29 mei in Sydney en Melbourne.


Onerzoeksbureau GBNED