Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Visionplanner kondigt 2 nieuwe producten aan: controlesoftware in de cloud en een AI-assistent

Plaatsingsdatum 07-12-2023
Berichtdatum 7 december 2023

Visionplanner, leverancier van rapportagesoftware voor de accountancybranche en ondernemers kondigt tijdens het jaarlijkse klantenevenement Visionplanner Inspire twee nieuwe producten aan. De geavanceerde AI-assistent VAIA helpt accountants in de samenstelpraktijk. Visionplanner Audit is de eerste Nederlandse cloudoplossing die controlepraktijken ondersteunt bij de wettelijke controles. Beide toepassingen faciliteren efficiencyverbetering binnen de accountancybranche.

VAIA: de slimme assistent
VAIA, Visionplanner Artificial Intelligence Assistant, is een slimme AI-assistent die nu al in staat is om met een druk op de knop financiële analyses uit te voeren. Accountants kunnen deze analyses gebruiken om gedetailleerde adviezen te geven, zoals het bepalen of een ondernemer beter kan overstappen naar een BV. Ook koppelt VAIA RGS-codes aan grootboekrekeningen, waardoor handmatig koppelen verleden tijd is.

VAIA is slim en leert snel. Straks kan ze ook assisteren in de samenstelpraktijk. Dit door bijvoorbeeld bij risicogericht samenstellen suggesties te geven voor de juiste risico's en bijbehorende werkzaamheden.

VAIA is meer dan een tool; ze transformeert de werkprocessen van accountants- en administratiekantoren, bespaart tijd en is altijd beschikbaar. Het gebruik van VAIA is in 2024 gratis binnen Visionplanner.

Visionplanner Audit: De toekomst van controlesoftware
Visionplanner Audit vormt de volgende stap in de evolutie van Visionplanner's cloudplatform. Na het toevoegen van Compilation, de nieuwe generatie samenstelsoftware, introduceert Visionplanner in 2024 ook een nieuwe oplossing voor de controlepraktijk. Hiermee kunnen kantoren alle opdrachten op hetzelfde platform afhandelen.

De ontwikkeling van deze cloudapplicatie gaat in samenwerking met vooraanstaande accountantskantoren. Daardoor is deze software volledig afgestemd op de behoeften van de moderne controlepraktijk.

Met Visionplanner Audit kunnen controlerende accountants rekenen op volledige compliance dankzij geïntegreerde en context-afhankelijke regelgeving, inzicht in het controleproces en optimale dossiervorming. Daarnaast biedt de controle-applicatie tijdsbesparing door dynamisch dossierbeheer en controleplannen. En met aanpasbare dashboards is er altijd grip op de voortgang van de controleopdrachten.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI, Audit, dossierbeheer en data analyse
Bronvermelding Visionplanner
Internet URL http://www.visionplanner.nl


Onerzoeksbureau GBNED