Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Raadplegen pakketgegevens

Alle softwarepakketten > Raadplegen pakketgegevens

Datum bijgewerkt 15-01-2021
Pakket PKIoverheid services certificaat
Omschrijving Digitaal certificaat t.b.v. Digipoort en BIV
Leverancier Quovadis Trustlink BV
Detailinformatie leverancier...
Website PKIoverheid services certificaat
Prijsmodel
Taal pakket NL
Waardering pakket Positief Negatief Geef als eerste uw mening over dit pakket...
 
Besturings systemen
Pakketsoorten - Authenticatie en autorisatie
Branches - Accountants- en adm.kantoren
 
Voor bedrijfsgrootte  
Multi-user
Klein (MKB) (1-5 gebruikers)
Midden (MKB) (5-50 gebruikers)
Groot (>50 gebruikers)
Internationaal
 
Installatiemodel  
Lokaal uitleg
SAAS uitleg
Via terminal server uitleg
Webbased uitleg

Profiel pakket

Berichten met [ PKIoverheid services certificaat ]

eHerkenning, ketenmachtiging en PKIoverheid certificaten (20-10-2019)
Met eHerkenning kunnen medewerkers gemachtigd worden om namens hun organisatie specifieke diensten te regelen. Dit zorgt ervoor dat meer zekerheid wordt verkregen over de online identiteit van een inlogger. Dit voorkomt fouten en fraude.
Bron: Reconi

Conversietools voor de overgang naar SEPA (04-01-2014)
In niet alle gevallen wordt bestaande software met functies voor betalingsverkeer aangepast aan SEPA standaarden. Zo kan sprake zijn van maatwerk of standaard pakketten die al langere tijd niet meer worden onderhouden. Ook zijn er standaard pakketten waarvan (oudere) versies niet meer SEPA-compliant worden gemaakt.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Geen aangiftesoftware, toch SBR? (05-12-2013)
In de praktijk wordt het Persoonlijk Domein voor ondernemers op de website van de Belastingdienst ook door intermediairs gebruikt die met de persoonlijke inloggegevens van hun klant de belastingaangiften doen voor hun klanten. Kunnen zij dit komende jaren blijven gebruiken en wat zijn alternatieven?
Bron: Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink

SBR verplichtstelling : BTW-aangifte en ICP-opgaaf (26-11-2013)
Geheel conform de bekend gemaakte roadmap gaat per 1 januari 2014 de SBR verplichtstelling in voor de BTW-aangifte en de ICP-opgaaf. Een aanzienlijk aantal intermediairs moet komende maanden nog de overstap maken om BTW-aangiften en ICP-opgaven in SBR via de boekhoudsoftware aan Digipoort te kunnen sturen.
Bron: Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink

De overgang van BAPI naar Digipoort: waar moet u rekening mee houden? (05-11-2013)
De overgang van BAPI naar Digipoort SBR/XBRL is voor een belangrijk deel een technische aangelegenheid voor uw softwareleverancier. Toch zijn er zaken die u moet regelen en aandachtspunten waar u rekening mee moet houden.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

SBR en de jaarrekening: digitaal jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel (26-08-2013)
De gezamenlijke koepelorganisaties voor administratie-, accountantskantoren en fiscale dienstverleners deden samen met GBNED onderzoek naar de status van SBR bij de Kamer van Koophandel. Alhoewel kleine rechtspersonen al sinds 2008 de jaarrekening kunnen deponeren zijn de (middel)grote rechtspersonen voorlopig aangewezen op de ouderwetse papieren stroom.
Bron: Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink

SBR en de jaarrekening: digitaal jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel (21-08-2013)
De gezamenlijke koepelorganisaties voor administratie-, accountantskantoren en fiscale dienstverleners deden samen met GBNED onderzoek naar de status van SBR bij de Kamer van Koophandel. Alhoewel kleine rechtspersonen al sinds 2008 de jaarrekening kunnen deponeren zijn de (middel)grote rechtspersonen voorlopig aangewezen op de ouderwetse papieren stroom.
Bron: Koepelorganisaties accountancy en GBNED

SBR verplichtstelling: status bij Belastingdienst en Leveranciers (01-03-2013)
Nu de aangiftes IB en VpB via SBR ingediend worden maakt de Belastingdienst zich klaar voor volgende aangiftes en stromen in SBR. Conform de bekend gemaakte roadmap gaat op 1 januari 2014 de volgende verplichtstelling in, namelijk voor de OB-aangifte en de opgaaf ICP. Een aandachtspunt voor intermediairs zijn klanten die zelf deze aangiftes verzorgen via hun (boekhoud)software.
Bron: Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink

Is mijn softwareleverancier SBR-ready? (13-12-2012)
De titel van dit artikel luidt "is mijn softwareleverancier SBR-ready?". Deze vraag is niet zo eenduidig te beantwoorden als u misschien in eerste instantie denkt. De vraag "is mijn softwareleverancier SBR-ready?” moet gevolgd worden door de vraag "wat bedoel je eigenlijk met 'klaar voor SBR'?".
Bron: Gerard Bottemanne, Menno Kooreman en Jaap Wassink

Toets of uw softwareleverancier klaar is voor SBR met de SBR Software Check (16-09-2012)
De meest prangende vraag luidt "Is mijn softwareleverancier al klaar voor SBR?" Want u kunt als kantoor de invoering van SBR hoog op de agenda hebben staan (en dan niet alleen voor de aangiftes IB en VPB) zonder de juiste software kunt u met SBR geen kant op. Via de SBR Software Check krijgt u antwoord op deze vraag.
Bron: Accountancynieuws, GBNED

Uitvraag in XBRL bij de Nederlandse overheid stuit op meerdere problemen (08-02-2012)
Sinds 2007 zou de Belastingdienst klaar zijn voor het ontvangen van XBRL rapportages voor de VPB en IB (winst)aangiftes. Alleen XBRL retourberichten leveren was nog niet mogelijk. Nu 5 jaar later kan de Belastingdienst nog steeds geen XBRL retourberichten leveren. En dat is lang niet het enige probleem bij de invoering van XBRL bij de Nederlandse overheid.
Bron: Gerard Bottemanne, GBNED

Uitfaseren BAPI-PIN, verzamelcertificaten en consequenties voor SBR (24-09-2011)
De Belastingdienst heeft besloten het inzenden van elektronische aangiften met behulp van BAPI-PIN uit te faseren. Tevens wordt het inzenden van aangiften afkomstig van verschillende belastingplichtigen met 1 BAPI-certificaat vanuit portaal of softwarepakket (verzamelcertificaat) uitgefaseerd.
Bron: Vragen GBNED / Antwoorden Ministerie van Financiën

Update: overgang van BAPI naar Digipoort brengt extra certificaatkosten met zich mee (15-09-2011)
Een accountantskantoor is voor een PKIoverheid services certificaat en één beroepscertificaten in totaal meer dan 1000 euro aan kosten voor 3 jaar kwijt. Dat is duidelijk een ander bedrag dan de kosten die gemoeid zijn met een BAPI certificaat voor de Belastingdienst.
Bron: Onderzoeksbureau GBNED

Terugblik Praktijkdag SBR/XBRL voor intermediairs, 14 april 2011 (18-04-2011)
Op dit moment is vanuit de overheid besluitvorming onderhanden om Digipoort per 2013 in te zetten als exclusief kanaal voor het ontvangen van IB en VPB aangiftes voor de Belastingdienst in XBRL formaat. Digipoort is dan de opvolger van BAPI voor deze aangiftes. De overgang naar XBRL is daarmee dan ook een feit.
Bron: ICT Accountancy praktijkdag SBR/XBRL, 14-4-2011Onerzoeksbureau GBNED