Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Raadplegen pakketgegevens uitgebreid

Visma Software B.V.

Datum bijgewerkt 25-12-2023
Pakket AccountView van Visma
Omschrijving Geavanceerde en betrouwbare software voor het MKB
Leverancier Visma Software B.V.
Website leverancier https://nl.visma.com/accountview/
Voor bedrijfsgrootte Klein (MKB) | Midden (MKB) | Groot | Internationaal
Voor lokaal gebruik
Via SAAS model
Terminal Server Emulatie
Webbased toepassing
Prijsmodel
Taal pakket NED
 
Besturingssystemen Netwerkversie
Microsoft Windows
Pakketsoorten - Boekhoudsoftware
- Factureren
- Groothandelspakket
- Inkoopadministratie
- Logistieke softwaresystemen
- Projectenadministratie
- Relatiebeheer (CRM)
- Urenadministratie
- Verkoopadministratie
- Voorraad, artikel-, assortimentsbeheer
Branches
Pakket getest door Algemeen (voor diverse doeleinden) [14-07-2003]
Gecertificeerd conform Duitse wetgeving (GOB inklusive IDW PS 880).
http://www.accountview.de/products/avwin/zertifizierung.htm
KPMG EDP Auditors [1-6-98]
Eurocertificering; op alle punten accoord bevonden

Modules pakket
Inrichting
AccountView realiseert zich terdege dat vrijwel elk bedrijf behoefte heeft aan branche- of bedrijfsspecifieke software.
inkoop
Volledige integratie met de voorraadadministratie van AccountView, waardoor u volledige controle hebt op het hele traject, van bestelling tot en met de verwerking van de inkoopnota. De inkoop kan automatisch worden geregeld via bestelformules of via concept-bestellingen waarbij u keuzes maakt tussen leveranciers en artikelen.
verkoop
Snel en eenduidig factureren van producten en diensten is waar het bij de meeste bedrijven om draait. De AccountView-oplossing is zodanig van opzet dat het basissysteem door elk bedrijf kan worden gebruikt.

Op basis van speciale behoeften kunnen extra modules worden aangeschaft, zoals bijvoorbeeld Baliefacturering. Voor handelsbedrijven biedt dit de mogelijkheid tot vastlegging van het complete verkooptraject van order tot factuur.

algemeen handel
Verschillende handelsmodules zijn algemeen toepasbaar. Of u nu met verkoop-, inkoop- of voorraadmodules werkt: u kunt ze altijd uitbreiden met deze modules.
Projecten en uren
Modules waarmee u op elk moment kunt zien wat de resultaten zijn van vestigingen, afdelingen en externe projecten. Het ondersteunt het maken van voor- en nacalculaties, plus de facturering voor deze projecten. Door de uitgebreide projecthistorie en -analyse kunt u op werkelijk elk niveau details over een project boven tafel halen. Het factureringsgedeelte geeft u de volledige flexibiliteit om elke afgesproken vorm van factureren naadloos aan te laten sluiten op de financiele administratie.

Bovendien de complete registratie van de uren per werknemer per project: naast de registratie van uren tegen de door u gewenste interne en externe tarieven, biedt AccountView ook de mogelijkheid om gereden kilometers en kosten vast te leggen. Op basis hiervan kunnen automatisch declaraties worden afgehandeld. De ongekende flexibiliteit van AccountView komt echt tot z'n recht in combinatie met de module Facturering, waardoor u per client of project bedragen kunt aanpassen of uitstellen.
modulelijnen
Modulelijnen van AccountView Business en AccountView Team.
AccountView Business Software biedt standaardoplossingen voor alle bedrijfssituaties. Van accountancy tot relatiebeheer. Alle modulelijnen zijn modulair opgezet, zodat u alleen die functionaliteit aanschaft die u werkelijk nodig hebt. Vanzelfsprekend zijn alle lijnen volledig geintegreerd: welke combinatie van oplossingen u ook kiest: u krijgt van ons een geintegreerde applicatie.
telebankieren
Voor telebankieren kunt u kiezen uit modules voor (internationale) automatische betalingen en incasso, en voor het inlezen van bankmutaties. AccountView heeft een geavanceerde technologie ontwikkeld om bankmutaties automatisch te herkennen, waarbij de herkenning 'leert' van eerdere transacties. Met telebankieren bespaart u veel bankkosten, veel onnodig werk en stroomlijnt u het liquiditeitsbeheer.
orders
Van offertes tot ordergestuurde inkoop: automatische order- en backorderregistratie zorgt voor een zo efficient mogelijk voorraadbeheer. Door de handige prioriteitsfunctie bent u in staat flexibel in te spelen op veranderende situaties en wensen van uw klanten.
voorraad
Het hart van elke organisatie die artikelen op voorraad houdt. Door de volledige integratie tussen verkoop, inkoop en de financiele administratie hebt u een unieke visuele controle. AccountView ondersteunt de controle op de aansluiting tussen artikelbestand en grootboek door enorm krachtige controlefuncties.
accountancy
In alle opzichten spreekt er efficiency uit de complete modulelijn voor accountants. AccountView kent hulpmiddelen voor het inlezen van saldibalansen uit elk ander pakket, de gegevensuitwisseling tussen client en kantoor, en modules voor standaardcontroles. Neem contact op met de afdeling Accountancy voor meer informatie over Uren & declaraties, Uitwerken kolommenbalans en de controlefuncties voor het opstellen van de jaarrekening van clienten. Zie ook het afzonderlijke Accountancy-gedeelte van deze website.
CRM
Alle interessante gegevens over klanten en prospects kunt u vastleggen. Met de flexibele rapportagemogelijkheden in AccountView kunt u op elk gewenst niveau inzoomen op de aanwezige informatie. Overzichten per rayon of vertegenwoordiger zijn direct beschikbaar. De integratie met agenda's en planners is bij veel klanten een vast onderdeel van de complete automatiseringsoplossing.
Algemeen
Diverse modules die uw AccountView-configuratie tot een betrouwbaar en compleet geheel maken. Beveiliging en controlemogelijkheden geven u meer grip op uw administratie.
financiele adm.
AccountView kent verschillende volledig geintegreerde financiele uitbreidingsmodules, zoals Aanmaningen, Vaste activa, Budgettering, Consolidatie, Transitorische posten en Kostenverdeling. De financiele modulelijn onderscheidt zich door het complete en vergaande productaanbod. AccountView beschouwt de functionaliteit en het bedieningsgemak van de financiele modules als zijn visitekaartje.

Profiel pakket
AccountView Business Software biedt een flexibele oplossingen voor alle bedrijfssituaties door middel van eigen weergaves per gebruiker, gebruikersgroep of rol. Deze handige BusinessViews (c) kenmerken de applicatie die nog verder uitgebreid kan worden met een BusinessModeller, BusinessDimensions en een geintegreerde BusinessAlerter. Allemaal standaardtools die de klant in staat stellen om snel de applicatie naar de eigen wensen in te richten op een gestandaardiseerde wijze. De software is modulair opgezet, zodat u alleen die functionaliteit aanschaft die u werkelijk nodig hebt. Vanzelfsprekend zijn alle modulelijnen volledig geintegreerd; welke combinatie van modules u ook kiest, u krijgt een geintegreerde oplossing.

AccountView Team
AccountView Team is een compleet financieel basispakket. Het wordt standaard geleverd als netwerkuitvoering voor twee gelijktijdige gebruikers. Het kent een onbeperkt aantal administraties, dagboeken, kostenplaatsen, rapporten en eigen verslagen.

Pakketeigenschappen

Elektronisch factureren (uitgaand)
Ondersteuning elektronisch factureren uitgaand op basis van UBL en Peppol.
E-factuur uitgaand (UBL)
E-order uitgaand (UBL)
Aangesloten op het Peppol netwerk
Boekhoudsoftware Functies
Grootboek
Debiteuren / crediteuren
BTW aangifte via SBR/Digipoort
ICP opgave via SBR/Digipoort
Scan en herken boekingsdocumenten
Met name het scannen en herkennen van inkoopfacturen, waarbij deze als boekingsvoorstel beschikbaar in de administratie.
Boekingsbonnen via mobiele telefoon
Boekingsbonnen via de mobiele telefoon scannen via een app, waarbij de boekingsbonnen in de boekhouding terecht komen.
Elektronische rekeningafschriften
betalen, incasseren en telebankieren
Automatische bankkoppeling (optie)
Facturering (optie)
E-factuur uitgaand (UBL)
Elektronische facturen in UBL kunnen aanmaken en versturen.
E-factuur inkomend (UBL)
Elektronische facturen in UBL kunnen ontvangen en automatisch verwerken tot een boekingsvoorstel.
Aangesloten op het Peppol netwerk
Via welke Peppol service provider?
Kostenplaatsen
(en/of andere boekingsdimensies)
Begroting c.q. budgetten (optie)
Verplichtingen (optie)
Afletteren rekeningen
Herinneringen, aanmaningen (optie)
Afschrijvingen (vaste activa) (optie)
Referentie Grootboek Schema (RGS)
Liquiditeitsplanning
Jaarrekening (micro en klein) in SBR (optie)
Urenregistratie (optie)
Kilometerregistratie
Handel (inkoop, voorraad, verkoop) (optie)
Projecten (voor-, nacalculatie en ohw)
Boekhoudsoftware XML Auditfile (XAF)
XML Auditfile Financieel
XML Auditfile Financieel export
XML Auditfile Financieel import
Inzoomen op mutaties
(Vanuit de applicatie kunnen inzoomen op de individuele mutaties van de Auditfile)
Compressie en beveiliging voor Belastingdienst
(volgens compressie en beveiligingsapplicatie van de Belastingdienst)
Ondersteuning van de meest recente XAF versie
Boekhoudsoftware RGS
RGS-schema automatisch beschikbaar voor gebruiker
Zodat de gebruiker niet zelf (handmatig) een RGS-schema hoeft te selecteren en te koppelen, maar automatisch beschikt over het RGS-schema in de boekhouding.
Updates RGS-schema automatisch beschikbaar voor gebruiker
Zodat de gebruiker automatisch kan beschikken over de meest recente versie van het RGS-schema in de software en daarbij ook inzicht heeft in de wijzigingen t.o.v. een vorig schema.
Handmatig rekeningschema koppelen aan RGS-schema
Zodat de gebruiker de mogelijkheid heeft om handmatig (grootboek)rekeningen toe te wijzen aan de corresponderende RGS-codes.
Voorstel bestaand rekeningschema automatisch koppelen
Zodat de gebruiker zoveel mogelijk RGS-codes automatisch kan toekennen aan een bestaand rekeningschema op basis van een (koppel)voorstel, waarbij de gebruiker zelf de regie houdt over de daadwerkelijke koppelingen.
Gekoppelde RGS doorzetten naar andere administraties
Zodat bijvoorbeeld fiscaal dienstverleners die voor meerdere klanten de administraties verzorgen na één keer koppelen automatisch beschikken over het RGS-schema in alle betreffende boekhouding. Voormits met overeenkomstig rekeningschema.
RGS-code in XML Auditfile Financieel
Zodat de gebruiker beschikt over een actuele auditfiles financieel (XAF) die tevens is voorzien van RGS-codes.
Gekoppelde rekeningen o.b.v. RGS-codes
Zodat de gebruiker een financieel overzicht heeft op basis van RGS en daarmee ook de juistheid van gekoppelde rekeningen kan bepalen. Waarbij dan door de software rekening wordt gehouden met de sorteercode die geïntroduceerd is vanaf RGS versie 3.0.
RGS-code meegeven koppelvlak
Zodat de gebruiker gestandaardiseerde data kan uitwisselen tussen zijn boekhouding en andere software (rapportage, fiscaal, benchmarking, etc.), zonder opnieuw koppelingen tussen grootboekrekeningen en RGS-codes te hoeven leggen.
RGS Ready
Hiermee is aangetoond dat betreffende software voldoet aan het normenkader van RGS Ready. En dat de leverancier van de software het label RGS Ready mag voeren.
Filterfunctionaliteit
Zodat de gebruiker alleen die rekeningen voorgeschoteld krijgt die ook daadwerkelijk van belang zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld speciale rekening voor de agrosector onderdrukt worden of kan zelfs alleen gekozen worden voor een rekeningschema voor een ZZP’er.
Actief gebruik maken van indicatie debet/credit
Zodat de gebruiker bij een (handmatige) boeking op een rekening, aan de hand van de indicatie debet/credit, een voorstel krijgt voor een debet of creditboeking.
Rekening houden met omslagcode RGS
Zodat bij het samenstellen van rapportages door de gebruiker automatisch rekening wordt gehouden met het feit dat bepaalde (balans) posten debet of credit geboekt worden op basis van hun saldo. Een bekende voorbeeld hiervan is de rekening ‘bank’. Bij een positief saldo is sprake van ‘liquide middelen’ en bij een negatief saldo is sprake van ‘schulden op korte termijn’.
Audittrail mutaties RGS-cdes bij rekeningen
Zo is achteraf inzicht in eerder toegekende RGS-codes bij rekeningen die in de loop van de tijd zijn aangepast.
RGS Brugstaat aanleveren
RGS MKB ondersteunen
Automatisch vooringevulde Winstaangifte (AWA)
Productie jaarstatistiek CBS aanleveren
Boekhoudsoftware Accountancy
On-line samenwerken met client
Uitwerken kolommenbalans
Importeren saldibalans andere pakketten
Module Accountants toolkit
Vennotenadministratie
Met automatische vermogensoverboeking, automatische winstverdeling, kolommenbalans per vennoot en persoonlijke onderneming.
Mineralenboekhouding
Middels BusinessDimensions
Jaarrekening conform inrichtingseisen
Jaarrekening publicatiestukken voor de KvK
Module AccountReporter, tevens koppelingen met CaseWare, PMReport en Audition.
Multi client bankafschriften
Voor Rabobank (ERI), ABN AMRO (Multi client) en Van Lanschot
Boekhoudsoftware Bouw
Koppeling projectenadministratie
G-Rekening en boeking daarop
De aannemer moet een administratie bijhouden van de onderaanneming, betaalde bedragen en bestede uren. Deel storten op G-rekening.
BTW verlegd regeling
Btw moet opgegeven worden door de hoofdaannemer op zijn BTW aangifte. Op factuur onderaannemer staat alleen BTW verlegd.
Direct boeken op projecten
(bijvoorbeeld vanuit het inkoopboek)
Operationeel bij bouwbedrijven
(zo ja, opgave aantal bouwbedrijven)
Branchemodel bouw beschikbaar
(rekeningschema en mogelijk andere basisgegevens)
Peppol integratie
Integratie met het Peppol-netwerk voor onder andere elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking.
Aansluiting op Peppol
Biedt de software de mogelijkheid om handelsdocumenten zoals facturen (uitgaand en inkomend) uit te wisselen via het Peppol netwerk.
Aansluiting op Peppol
Biedt de software de mogelijkheid om handelsdocumenten zoals facturen (uitgaand en inkomend) uit te wisselen via het Peppol netwerk.
Facturen uitgaand
Facturen uitgaand
Facturen inkomend
Facturen inkomend
Factuur retourberichten
Via factuur retourberichten kan de leverancier de status van facturen volgen bij de afnemer.
Factuur retourberichten
Via factuur retourberichten kan de leverancier de status van facturen volgen bij de afnemer.
Aansluiting voor gebruikers geïntegreerd in de software
Het gaat erom dat voor gebruikers een aansluiting op Peppol volledig vanuit de toepassing (zoals boekhoudpakket) aangestuurd wordt.
Aansluiting voor gebruikers geïntegreerd in de software
Het gaat erom dat voor gebruikers een aansluiting op Peppol volledig vanuit de toepassing (zoals boekhoudpakket) aangestuurd wordt.
Controle afnemer Peppol
Kent het boekhoudpakket een controle op aanwezigheid van een afnemer in Peppol op basis van minimaal het KVK-nummer en OIN-nummer (Overheidsdiensten).
Controle afnemer Peppol
Kent het boekhoudpakket een controle op aanwezigheid van een afnemer in Peppol op basis van minimaal het KVK-nummer en OIN-nummer (Overheidsdiensten).
Peppol first
Kent het boekhoudpakket een automatische signalering als een afnemer is aangesloten op Peppol, waarbij Peppol dan als voorkeur wordt voorgesteld om facturen te verzenden? Dit wordt ook wel ‘Peppol-first’ genoemd.
Peppol first
Kent het boekhoudpakket een automatische signalering als een afnemer is aangesloten op Peppol, waarbij Peppol dan als voorkeur wordt voorgesteld om facturen te verzenden? Dit wordt ook wel ‘Peppol-first’ genoemd.
Inkooporders uitgaand
Inkooporders uitgaand
Inkooporders ontvangen
Inkooporders ontvangen
Order retourberichten
Order retourberichten
softwareleverancier is tevens contractpartner voor Peppol aansluiting
softwareleverancier is tevens contractpartner voor Peppol aansluiting
Kosten Peppol
Kosten Peppol
Verkoop > Functies
Verkooplanning
Verkoopprijzen
Offertes en contracten
Orders
Uitgifte goederen
Facturering
Balieverkoop
Uitwisseling gegevens
Rapportages
Voorraad > Functies
Artikelbeheer
Samengestelde artikelen
Assortimentsbeheer
Voorraadbeheer
Magazijnbeheer
Emballage
Uitwisseling gegevens
Rapportages
Voorraad > Waardering en methoden
Vaste verrekenprijs (VVP)
Gemiddelde inkoopprijs (GIP)
Kostprijs doorberekening
Doorloop
(opnieuw bestellen wat verkocht)
Last in, first out (LIFO)
First in, first out (FIFO)
Partijen
IJzeren voorraad
Voorraad > Soorten
Aanwezige (technische) voorraad
Economische voorraad
Voorraad verloop in de tijd
Vrije voorraad
Bestellingen
Afroep bij leveranciers
Reserveringen
(verkoop of productie)
Consignatievoorraad
Voorraad > Magazijnbeheer
Meerdere magazijnen
Meerdere locaties per magazijn
Magazijn en locatie toekennen aan artikel
Vrije locatie berekening
Meerdere locaties per artikel
Expeditiefuncties
(zo ja, specificeren)
Douane entrepotbeheer
(fysiek of fictief)

Leveranciersgegevens
 
Leverancier Visma Software B.V.
Land NL
Website http://www.vismasoftware.nl
 
Leverancier informatie Producent business software PC-Netwerken
Leverancier profiel Visma Software is de Accountancy partner die continue streeft naar het leveren van de meest kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor alle administratieve en zakelijke processen voor accountants en administratiekantoren. Onze software zal het concurrentievermogen van kantoren bevorderen en bijdragen aan het creëren van groei en efficiëntie. Dit betekent dat wij oplossingen aanbieden van wereldklasse vandaag maar mogelijkheden aanboren met technologie gericht op de toekomst. Visma Software en Visma DBS zijn de Nederlandse dochterondernemingen van het Noorse Visma AS. Kernactiviteiten zijn het automatiseren, integreren en outsourcen van bedrijfsprocessen. Visma is marktleider in Scandinavië en top 10-speler op de Europese businesssoftwaremarkt. Visma heeft ruim 5000 medewerkers en ruim 340 000 klanten. De omzet bedroeg in 2010 ruim 500 miljoen euro. Bekende namen in het klantenbestand van Visma Software zijn onder andere: Alfa Accountants, Flynth, Mazars en EY.



Onerzoeksbureau GBNED