Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Rijksuniversiteit Groningen verbetert 4 jaar op rij digitale bedrijfsvoering

Plaatsingsdatum 28-10-2019
Berichtdatum 28 oktober 2019

De universiteit realiseert digitale studentendossiers, digitaal besturen en digitaal vergaderen

Sittard – Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet al vier jaar op rij digitale stappen met partner BCT, specialist in Enterprise Information Management. Dit jaar heeft het College van Bestuur voor de eerste keer en met succes digitaal vergaderd met Corsa, een platformoplossing van BCT, als centraal organisatiegeheugen. In de jaren daarvoor boekte de universiteit al vooruitgang op het gebied van digitaal besturen en het digitaliseren van studentendossiers.

De RUG startte begin 2016 een programma op om het digitale studentendossier van de grond te krijgen. Daarbij werd Corsa geïmplementeerd als centraal organisatiegeheugen. De positieve geluiden die hieruit voortkwamen bereikten in 2017 het College van Bestuur, dat behoefte had aan een effectieve manier van vergaderen waarbij alle vergaderleden beschikken over actuele informatie, uit dezelfde bron, die op voorhand digitaal gearchiveerd is. Met als doel bestuurlijke besluitvorming te digitaliseren, werd in 2018 de implementatie hiervoor gestart. Nu digitaal vergaderen een feit is, wordt deze oplossing in de loop van het jaar uitgerold binnen andere overlegorganen van de RUG met het uiteindelijke doel een uniforme werkwijze binnen de universiteit te realiseren.

Ate Veenstra, Hoofd DIV bij de RUG: “We waren op zoek naar een oplossing waarmee we een stap konden zetten naar de volledige digitale ondersteuning van het bestuurlijke proces. Dankzij de inzet van Corsa zien we nu dat er bij het College van Bestuur meer flexibiliteit is, minder stress en dat alle relevante stukken direct worden gearchiveerd. BCT heeft ons hierin meer dan ondersteund. Het is een organisatie die niet direct van succes probeert te zijn, maar liever van waarde. En dat is te zien.”.

Categorie(n) Branche > Onderwijs, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Soort > Kantoorautomatisering, Soort > Cursus-, educatieve- en elearning software
Bronvermelding BCT
Internet URL https://www.bctsoftware.com/nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Meerinzicht en BCT zetten in op digitale dienstverlening [04-02-2020]

Gemeente Noordoostpolder gaat voor digitale besluitvorming en duurzaam archiefbeheer met BCT [05-12-2019]

Veiligheidsregio Haaglanden zet digitale stappen met BCT [02-10-2019]

Verantwoord en duurzaam handelen met informatieplatform Liber [12-06-2018]

Gemeente Ede kiest voor BCT en zet grote stappen richting volledig digitaal werken [20-03-2018]


Seminar RPA en robotic accounting

Woensdag 8 april 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED