Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Hogeschool Saxion stapt over op de software van AFAS

Plaatsingsdatum 08-07-2021
Berichtdatum 7 juli 2021

Hogeschool Saxion stapt over op de software van AFAS. Per 1 maart 2022 automatiseert hogeschool Saxion alle projectadministratie, financiële en inkoopprocessen met de ERP-oplossing. Vanaf 2023 komen daar de HR en salarisprocessen bij. Inzet van de vernieuwing is eenduidige digitale dienstverlening. De hogeschool met meer dan 27.000 studenten en 3.000 medewerkers hoopt hierdoor een efficiëntieslag te maken en wil meer integratie en regie in de bedrijfsvoering realiseren.

Omdat de huidige systemen verouderd waren, was hogeschool Saxion toe aan een nieuw en modern ERP-systeem voor de gehele bedrijfsvoering. Living Technology is het speerpunt van Saxion en is verweven in onderwijs en onderzoek. De wisselwerking tussen technologie en samenleving is een belangrijke bouwsteen en zorgt ervoor dat Saxion toekomstproof is.

Ineke van Oldeniel, vicevoorzitter College van Bestuur bij Saxion: “Met AFAS willen we op procesniveau significante stappen zetten. We komen van een breed landschap en willen met AFAS op integraal bedrijfsniveau alle processen naar een hoger niveau brengen in één ERP-applicatie."

Programma van eisen
Drie kandidaten deden een inschrijving voor de Europese aanbesteding. Het Saxion koos voor AFAS vanwege het voldoen aan het programma van eisen en de hoge score op de gebruikerstesten tijdens de verificatie. Daarnaast wil Saxion een gebruiksvriendelijk systeem voor haar medewerkers en alle processen rondom de bedrijfsvoering in één systeem borgen.

Groei binnen de academische wereld
Gerben Eversdijk, Commercieel Manager Publieke Sector bij AFAS, is enthousiast over de samenwerking: “In het hoger onderwijs zien we een verschuiving van grote maatwerk ERP-systemen naar geïntegreerde standaardoplossingen zoals AFAS die levert. De keuze van hogeschool Saxion voor AFAS is een bevestiging van de waarde van ons product in het hoger onderwijs. Steeds meer onderwijsinstellingen zien bij hun collega’s de toegevoegde waarde en daar zijn wij erg blij mee.” Onlangs maakte ook Hanzehogeschool Groningen de keuze voor de ERP-oplossing van AFAS.

Meer over AFAS.
   

Categorie(n) Branche > Onderwijs, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay, Branche > Financials, Soort > Projectmanagement en -planning, Softwareselectie, Soort > Boekhoudsoftware, Soort > ERP
Bronvermelding AFAS

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

AFAS lanceert SB+ [23-06-2021]

Koenen en Co ging met AFAS van best of breed naar best of suite [23-04-2021]

Montae en Partners breidt uit van HRM naar het ERP-pakket van AFAS [16-12-2020]

7 vragen over de NOW: zo zit het en dit kun je er mee in AFAS [19-05-2020]

TU/e tweede universiteit die in korte tijd overstapt op AFAS [27-06-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED