Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Een werkdag zonder automatisering? Onvoorstelbaar voor Alfa Accountants en Adviseurs

Plaatsingsdatum 23-06-2022
Berichtdatum 22 juni 2022

Hoe een werkdag eruit zou zien zónder automatisering? Als je het aan Marije Rougoor en Jurrian van Asselt vraagt is dat een regelrechte ramp. Beiden zijn werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs en nauw betrokken bij het (zakelijke) leven van hun klanten. De automatisering van administratieve processen is hierbij niet meer weg te denken uit een werkdag.

“Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met de klanten te maken heeft”, vertelt Marije, klantbeheerder bij Alfa in Zelhem. "Samen met klanten vooruit kijken, verbetermogelijkheden signaleren en vernieuwingen voorstellen. Dat is mijn passie.” De voordelen van accountancy software zijn hierbij doorlopend merkbaar. “We hebben continu baat bij de koppelingen met de bank, loonadministraties en onze eigen pakketten. De klanten hebben meer inzicht in hun cijfers en zijn daardoor wendbaar”.

Binnen hun cluster van kantoren in Zelhem, Aalten, Winterswijk en Zutphen is gekozen voor KING Accountancy als software-oplossing. “Er is veel te koppelen en automatisch in te regelen. Zo kun je facturen uploaden, inzien en gemakkelijk betaalbatches aanmaken. Dat maakt het voor klanten alleen maar makkelijker. Als je het één keer goed inricht, heb je er veel profijt van.” vertelt Marije

“Zoveel handmatige handelingen? Dat kan eigenlijk echt niet”
Als de kantoren van de ene op de andere dag stoppen met het inzetten van automatisering, is dat direct te merken aan de grote hoeveelheid handmatig werk die er verzet moet worden. “Ik wil er eigenlijk niet eens aan denken”, lacht Marije. “Zoveel handmatige handelingen? Dat kan eigenlijk echt niet

Ook voor Jurian van Asselt, die werkzaam is als assistent accountant bij Alfa, is een werkdag zonder automatisering haast niet meer voor te stellen. “Dat zou echt voor heel veel meer stress en werk zorgen. Dan mis je ook een hele slag efficiëntie en effectiviteit waar je gewend aan bent geraakt. Ik ben ervan overtuigd dat dit problemen veroorzaakt in het werkproces”, haakt hij in.

Automatisering als oplossing tijdens piekmomenten
Omdat klanten nu doorlopend facturen naar ons mailen of uploaden, worden de facturen automatisch binnen 24 uur verwerkt. Daardoor kennen we minder pieken in onze btw-maanden (januari, april, juni en oktober). Dat is echt het grote voordeel van het werken met KING Accountancy”, vertelt Marije. Jurian vult aan: “Door de automatisering ervaren we minder piekmomenten en werkdruk en als klant ben je altijd ‘bij’".

Heeft de jaarrekening vanuit een strategisch oogpunt nog zin?
Volgens Marije en Jurian wordt de jaarrekening steeds minder belangrijk. Hoe zij accountancy software nu anders inzetten, met langere klantrelaties als resultaat, lees je in het volledige interview.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding KING Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Het einde van papierwerk: hoe automatische factuurverwerking het verschil maakt [16-05-2023]

Accountants en duurzaamheid: hoe jouw rol van belang is bij het verduurzamen van het mkb [10-05-2023]

KING ERP Financieel: 3e generatie van financiële API is af [08-04-2023]

Nieuwe add-on van KING Software maakt bestandsuitwisseling tussen accountant en klant eenvoudiger [01-02-2023]

NOOVI introduceert 5 nieuwe KING ERP uitbreidingen voor groothandel en B2B [08-12-2022]


Woensdag 31 mei 2023
Praktijkdag BI en RPA voor de accountancy

Met het Microsoft Power Platform dat bestaat uit o.a. Power BI, Power Automate en Power Apps. Gebruikers uit de accountancy delen hun praktijkervaring met do's en don'ts. En experts geven uitleg over alle mogelijkheden.
Meer informatie en aanmelden...
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED