Softwarepakketten.nl
Urios

Software nieuws

DAC7: uniforme rapportageverplichting voor platformexploitanten

Plaatsingsdatum 07-07-2022
Berichtdatum 6 juli 2022

Door de digitalisering van de economie en de opkomst van digitale platformen bestaat het risico dat verkopers hun inkomsten via digitale platformen niet volledig aangeven.

Om dat risico weg te nemen is er een uniforme rapportageverplichting voor platformexploitanten ontwikkeld, te weten: Digital Platforms Income information/DAC7.

DAC7 geeft belastingautoriteiten in de diverse EU-lidstaten zicht op de inkomsten van verkopers.

Platformexploitanten moeten inlichtingen en gegevens over verkopers verzamelen en controleren. Zij moeten deze gegevens jaarlijks rapporteren aan de belastingautoriteit van de EU-lidstaat waar het platform is geregistreerd. Ook moeten zij aan hun verkopers doorgeven welke gegevens zij rapporteren aan de belastingautoriteit.

De belastingautoriteiten binnen de EU wisselen deze gegevens vervolgens uit met de belastingautoriteit van de EU-lidstaat waar de platformgebruiker woont, of van de EU-lidstaat waar het onroerend goed dat verhuurd wordt zich bevindt.
  

 

 

Categorie(n) Soort > Externe verslaggeving, Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Detailhandel & Horeca, Branche > Juridisch, Branche > Financials, Soort > eBusiness en online betalingen, GRC en Assuring
Bronvermelding Belastingdienst
Internet URL Belastingdienst

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED