Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Caseware cloud verder uitgebreid met: KLANT+, MONITOR+ en AUDIT+.

Plaatsingsdatum 01-09-2022
Berichtdatum 31 augustus 2022

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan onze oplossingen om zo een totaalpakket te kunnen bieden. Veelal kent men ons van onze solide oplossing buiten de cloud, maar ook onze cloudoplossingen worden steeds completer. Van practice management en klantacceptatie tot alle gereedschappen voor het samenstellen, beoordelen en controleren van een betrouwbare jaarrekening. Het kan allemaal in de cloud,” aldus Nanno Bolt, Product Owner bij Caseware.

KLANT+ helpt accountants bij het in kaart brengen van alle klantrisico’s

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor om alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Om het kantoor te helpen met het efficiënt uitvoeren van het cliëntenonderzoek met de juiste diepgang hebben we KLANT+ ontwikkeld. KLANT+ biedt een goede en volledige ondersteuning van het onderzoek en zorgt er ook voor dat de registratie van de uitkomsten en onderbouwing van het onderzoek nu en in de toekomst op orde is.

MONITOR+ verdiept het dossierinzicht
Veel kantoren houden voortgangsinformatie over dossiers handmatig bij in Excel of in een andere tool die er eigenlijk niet geschikt voor is. Zo is informatie foutgevoelig, incompleet en niet up-to-date. Met MONITOR+ brengen we daar verandering in.

Met MONITOR+ ziet een accountant aan de hand van “metrolijnen” in één oogopslag hoe het ervoor staat met de status van de voortgang van een dossier. Daarbij biedt de filterfunctie de gebruiker extra middelen om meer inzicht te krijgen in wat er per klant en per dossier speelt. Met deze mogelijkheid tot detaillering zie je niet alleen wat er op portefeuilleniveau gebeurt, maar filter je ook eenvoudig op de dossiers die nog een getekende opdrachtbevestiging nodig hebben. Prettig is daarbij dat je zelf niets bij hoeft te houden; als je bezig bent met een dossier houdt MONITOR+ automatisch de status bij en zie je in één oogopslag hoe de verschillende dossiers ervoor staan. Of je nu filtert op boekjaar, klantnaam of een ander label: MONITOR+ geeft je het inzicht dat je zoekt,” aldus Nanno.

Een enkelvoudige aangifte rechtstreeks vanuit Caseware
Bedrijven die als NV of BV zijn ingeschreven zijn verplicht om vennootschapsbelasting te betalen over hun winst. Een taak die veelal wordt uitbesteed aan financieel professionals om dit in orde te brengen. In uitbreiding op onze portfolio kunnen gebruikers daarom op korte termijn ook beschikken over de VPB+ app. Hiermee kan men direct vanuit het samensteldossier de VPB-aangifte verzorgen voor cliënten.

Controle-oplossing in cloud binnen handbereik
Tot slot kondigen we zoals gezegd ook AUDIT+ aan, een cloudoplossing waarmee controle opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor kunnen controleverklaringen voortaan ook vanuit de cloud worden gerealiseerd. Hiermee zijn we naar verwachting de eerste leverancier die dit mogelijk maakt.
  

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, GRC en Assuring, Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding Caseware Nederland
Internet URL Caseware Nederland

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Caseware introduceert ESG-app [29-03-2024]

VPB+: Na het afronden van de jaarrekening direct door met de VPB-aangifte [12-01-2024]

Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+ [06-12-2022]

Audit- en analysebedrijf Audicon uit Duitsland sluit zich aan bij Caseware [23-09-2022]

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud [24-08-2022]


Onerzoeksbureau GBNED