Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

VPB+: Na het afronden van de jaarrekening direct door met de VPB-aangifte

Plaatsingsdatum 12-01-2024
Berichtdatum 11 januari 2024

Het afronden van de jaarrekening is een belangrijke mijlpaal voor elke organisatie, maar de volgende stap, de aangifte vennootschapsbelasting (VPB), kan als een complexe taak worden ervaren. Gelukkig biedt de VPB+-app van Caseware een gebruiksvriendelijke en intuïtieve oplossing om dit proces te vereenvoudigen. In dit artikel verkennen we de functies en voordelen van VPB+, waarmee financiële professionals en accountants hun aangifteproces kunnen vereenvoudigen.

Caseware’s VPB+-app is ontworpen met het oog op eenvoud, snelheid en nauwkeurigheid. Het biedt financiële professionals de mogelijkheid om aangifte te doen op basis van de geldende wet- en regelgeving en de business rules van de belastingdienst. Of je nu werkt binnen de accountancy of het bedrijfsleven, VPB+ biedt een naadloze integratie met SAMENSTEL+ en Caseware Financials, waardoor je moeiteloos gegevens kunt inlezen en hergebruiken.

Wat biedt VPB+
Met de VPB+-app ben je zelf in staat om eenvoudig aangifte te doen, gebaseerd op de Wet op de vennootschapsbelasting. De intuïtieve workflow maakt het mogelijk om de aangifte volledig en betrouwbaar in te vullen, waarbij de ingebouwde business rules van de belastingdienst als leidraad dienen. De gebruiksvriendelijke interface en gestroomlijnde workflow zorgen ervoor dat je de aangifte zorgvuldig kunt invullen zonder iets over het hoofd te zien. Dit garandeert een volledige en nauwkeurige aangifte.

VPB+ maakt het mogelijk om niet alleen een enkelvoudige aangifte in te dienen, maar ook eenvoudig een aangifte voor een fiscale eenheid op te stellen. De integratie met de cloud-omgeving maakt het koppelen en ontkoppelen van dochtermaatschappijen moeiteloos. Bespaar kostbare tijd door cijfers vanuit het SAMENSTEL+-dossier direct te koppelen naar het VPB+-dossier. Daarnaast kun je eenvoudig een fiscale import doen vanuit Caseware Financials of Excel.

De voordelen:

  • Voldoen aan wetgeving: met VPB+ ben je altijd in overeenstemming met de geldende regels vanuit de Wet op de vennootschapsbelasting, waardoor je fiscale verplichtingen nauwkeurig worden nageleefd.
     
  • Volledig geïntegreerd: VPB+ fungeert als het eindpunt in Caseware Cloud en is naadloos verbonden met SAMENSTEL+. Dit zorgt voor een geïntegreerd systeem voor financiële professionals.
     
  • Logisch dossier: door de ingevulde aangifte bouw je automatisch een volledig en correct dossier op, wat van onschatbare waarde is bij controles.
     
  • Koppeling met business rules: de geïntegreerde business rules van de belastingdienst zorgen ervoor dat je aangifte altijd voldoet aan de geldende regelgeving.

  • Geen dubbel werk: Data van voorgaande jaren kunnen moeiteloos worden doorgeschoven, waardoor je alleen de gegevens van het huidige jaar hoeft aan te vullen. Dit minimaliseert de kans op fouten en bespaart tijd.

Met de VPB+-app van Caseware wordt het indienen van de vennootschapsbelastingaangifte een moeiteloze ervaring voor financiële professionals. De combinatie van eenvoud, gebruiksgemak en volledige integratie maakt VPB+ een waardevolle oplossing voor foutloze en efficiënte aangiftes. 

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Externe verslaggeving, Audit, dossierbeheer en data analyse, Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding Caseware
Internet URL Caseware

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Caseware introduceert ESG-app [29-03-2024]

One Caseware: Caseware IDEA BV en Caseware Nederland BV versterken hun samenwerking binnen Europa [01-11-2023]

Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+ [06-12-2022]

Audit- en analysebedrijf Audicon uit Duitsland sluit zich aan bij Caseware [23-09-2022]

Caseware cloud verder uitgebreid met: KLANT+, MONITOR+ en AUDIT+. [01-09-2022]


Onerzoeksbureau GBNED