Softwarepakketten.nl
EXACT Software

Software nieuws

Main verstevigt positie in softwaremarkt voor banken met overname pdv en van den Berg

Plaatsingsdatum 20-01-2023
Berichtdatum 20 januari 2023

Main Capital Partners (“Main”) kondigt de platformovername aan van pdv Financial Software GmbH, een Duitse marktleider in software voor kapitaalmarkten. pdv en Main kondigen ook de overname aan van van den Berg GmbH en van den Berg Service AG, toonaangevende leverancier van betalingsverwerkingsoplossingen in Duitsland die ook uitbreidt naar de DACH-regio en andere Europese landen. De samenwerking van de twee bedrijven markeert een mijlpaal in de opbouw van een omvangrijke groep in de softwaremarkt voor banken.

De samenwerking van de twee bedrijven markeert een mijlpaal in de opbouw van een omvangrijke groep in de softwaremarkt voor banken. Samen met het management van zowel pdv als van den Berg zal Main de groep ondersteunen bij hun groeiplannen en een selectieve buy-and-build strategie.

pdv Financial Software GmbH, met hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland, is een Duitse marktleider op het gebied van kapitaalmarktsoftware en levert end-to-end oplossingen voor de gehele handelsketen. De oplossing omvat alle belangrijke activaklassen en financiële instrumenten voor zowel het koop- als verkoopaspect, evenals voor institutionele en particuliere handel. Deze aspecten zijn diep verweven in de bedrijfsvoering van de klant. Redenen voor de investering van Main zijn onder meer het cross-selling potentieel van pdv, hun aantrekkelijke financiële profiel met consistente groei, sterke winstgevendheid en hun sterke klantenbestand.

Van den Berg, met hoofdkantoor in Herzogenrath, levert haar betalingsoplossingen aan meer dan 100 klanten, waarvan de meeste voornamelijk actief zijn in het bancaire segment. Het productaanbod van het bedrijf omvat Payment Processing and Management (PPM). Het aanbod is een allesomvattende oplossing voor het ontvangen, omzetten, verifiëren, corrigeren, matchen en doorsturen van alle
betalingstransacties. Daarnaast biedt van den Berg ook andere functies voor SEPA Card Clearing voor het verwerken van kaartbetalingen en biedt het ook een Instant Payments Gateway. Gedurende meer dan 35 jaar als partner voor banken en 15 jaar als het aanbieden van een Payment-as-a-Serviceoplossing, heeft van den Berg sterke relaties opgebouwd met haar klanten. Zo hebben ze een langdurig en zeer tevreden klantenbestand kunnen behouden met een laag verloop.

Meer voet aan de grond krijgen in de softwaremarkt voor banken
pdv en van den Berg zijn zeer complementair aan elkaar, waardoor de combinatie strategisch goed past. Als zodanig is er een sterk synergiepotentieel door cross- en upsell binnen de bredere softwaregroep. Daarnaast voegen pdv en van den Berg loyale klanten toe aan de groep zoals de Commerzbank AG, de Baader Bank AG en de Hamburger Sparkasse, die synergiën en cross-selling mogelijkheden bieden. Bovendien zal de combinatie de toch al prominente aanwezigheid van beide bedrijven binnen de softwaremarkt voor banken vergroten.

Samen met het management van zowel pdv als van den Berg zal Main het softwareplatform verder uitbouwen rondom de pijlers van handel, betaling en complementaire bankoplossingen met een sterk terugkerend inkomstenprofiel.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Open banking, TMS en Payment management
Bronvermelding Main Capital Partners
Internet URL Main Capital Partners

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED