Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Nieuwste editie Cyber Security Perspectives van KPN Security

Plaatsingsdatum 30-05-2023
Berichtdatum 30 mei 2023

Security-experts benadrukken maatschappelijke relevantie cybersecurity 

De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN, bevat analyses van en interviews met toonaangevende securityexperts. Zij geven hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Het overkoepelende thema is de maatschappelijke relevantie van cybersecurity, en de rol die ondernemend Nederland heeft in het veiliger maken van onze samenleving.

Een greep uit de onderwerpen die in de 2023-editie van Cyber Security Perspectives aan bod komen:

De sociale impact van security
Het werk van securityprofessionals heeft een maatschappelijke impact. Dat wordt volgens Artie Debidien, Chief Information Officer B2C & Enterprise Solutions bij KPN, helaas nog maar weinig onderkend. Ze pleit voor opname van cybersecurity in het ESG-framework en voor een meer activistische houding van CEO’s.

Circles of Trust
Security is zo sterk als de zwakste schakel in de keten. Volgens Aernout Reijmer, CISO van ASML, moet je daarom ook je collega-securityprofessionals helpen om de security op orde te krijgen. ASML pakt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door binnen Circles of Trust ‘peers’ verder te helpen op het gebied van cybersecurity.

De mens als sterkste schakel
We hebben het al vaak gehoord: de mens is de zwakste schakel als het gaat om security. Een negatieve uitspraak die bovendien meer kwaad dan goed doet. Volgens psycholoog en TNO-onderzoeker Rick van der Kleij vormt de mens juist de belangrijkste verdedigingslinie tegen cyberincidenten. Veilig menselijk gedrag is daarbij cruciaal. Hij pleit daarom niet alleen voor eerherstel, maar ook voor een grote rol voor psychologen in het securitywerkveld.

Red teaming: de ultieme weerbaarheidstest
Het is de ultieme test voor het meten van je weerbaarheid: red teaming. Hierbij simuleert een groep ethical hackers een geavanceerde cyberaanval, zonder dat medewerkers daarvan op de hoogte zijn. Het Antoni van Leeuwenhoek was de eerste Nederlandse zorginstelling die zich aan deze exercitie waagde. CISO Joost Boele vertelt in het magazine over zijn ervaringen.

De (mentale) impact van een ransomwareaanval
Een zware ransomwareaanval vraagt het uiterste van medewerkers. Dat kan Marcel de Boer, financieel directeur van Hoppenbrouwers Techniek beamen. Het kan zelfs zoveel vragen dat een dergelijke aanval ook mentale sporen achterlaat. Inge van der Beijl, director Behavior & Resilience bij Northwave, vertelt hoe je langdurige psychische klachten bij je medewerkers voorkomt.

Gratis download
Naar gratis download laatste editie van de Cyber Security Perspectives.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Cybersecurity, Duurzaamheid
Bronvermelding KPN Security

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

KPN Security organiseert online hackwedstrijd [21-12-2021]


Onerzoeksbureau GBNED