Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Slimme factuurverwerker Zenvoices lanceert AI-gestuurde regelherkenning

Plaatsingsdatum 20-03-2024
Berichtdatum 18 maart 2024

AI en innovatie zitten in het DNA van Zenvoices. De Bennekomse softwaremaker heeft een expertise als het op het AI gestuurd automatiseren van factuurverwerking aankomt. Het is samen met pilotgebruikers nu gelukt om volledig AI gestuurde factuur regelherkenning te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk om factuurregels uit iedere documentsoort realtime te herkennen en te verwerken tot een boeking naar wens. 

“Met de introductie van regelherkenning zetten we een grote stap in onze missie om het factuurverwerkingsproces van onze gebruikers volledig te automatiseren. Dankzij onze regelherkenning technologie kunnen nu ook complexe facturen volledig automatisch geboekt worden, waardoor onze gebruikers nog meer tijd besparen.” 

Regelherkenning in Zenvoices is uniek doordat de herkenning van factuurregels voor 100% wordt uitgevoerd door een realtime zelflerend AI model. De kunstmatige intelligentie in Zenvoices herkent zelf de tabellen met regels op zowel e-facturen als niet e-facturen zoals PDF- ,Word- en Excelbestanden. Dit levert een enorme tijdswinst en betrouwbaarheid in de herkenning op.

De gebruiker kiest vervolgens zelf welke regels op een factuur wel en niet herkend moeten worden en bepaalt door middel van slimme boekingstools de manier waarop de herkende regels geboekt moeten worden. De zelflerende software onthoudt de gewenste boekingswijze en kan daarna betrouwbaar het boeken van de factuur overnemen van de gebruiker.  

Gebruikers lieten eerder op LinkedIn al weten enthousiast te zijn over deze toevoeging in Zenvoices. Janine van Vliet-Docter, geldstroomexpert, zei: “Dit wordt een aardverschuiving in boekhoudersland.” 

Pilotgebruiker Iris Meulendijks van Advies Anno Nu over deze nieuwe functionaliteit:

We gebruiken regelherkenning onder andere om verschillende soorten kosten die op één factuur staan te splitsen, simpelweg op basis van een omschrijving. Denk bijvoorbeeld aan transportkosten die je niet wil vermengen met inkoop. Een enorme tijdsbesparing dat je deze facturen nu ook automatisch kunt laten verwerken.” 

Vanaf vandaag is de AI-gestuurde regelherkenning beschikbaar voor alle gebruikers met een Basis, Pro of Compleet abonnement, 
  

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Robotic (accounting) en AI, Branche > Financials
Bronvermelding Zenvoices
Internet URL Zenvoices

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Zenvoices lanceert koppeling met InformerOnline [12-05-2022]

Zenvoices webinars over onder andere automatische factuurverwerking [30-11-2021]

Zenvoices beschikbaar voor SAP Business One [19-10-2021]

Zenvoices toonde Peppol factuur retourberichten tijdens het seminar RPA en robotic accounting [07-10-2021]

Zenvoices lanceert nieuwe AI herkenning voor facturen en bonnen [25-11-2020]


Onerzoeksbureau GBNED