Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

SEPA > Instant Payments

Instant payments is interbancair betalen en ontvangen binnen 5 seconden (24/7/365) en valt onder SEPA.
Instant Payments is een ontwikkeling in het kader van SEPA en geldt voor de SEPA-zone. 

Nadere toelichting:

Kenmerken van Instant Payments zijn:

  • Het is net als bij Cash-betalingen; boter bij de vis;
  • In Nederland is bij Instant Payments een doorlooptijd van 5 seconden afgesproken;
  • Op Eupees niveau geldt een doorlooptijd van 10 seconden;
  • In Nederland is geen transactielimiet, op Europees niveau is de limiet 15.000 euro;
  • Instant payments moet 7x24 beschikbaar zijn (dus ook in het weekend en op feestdagen);
  • Invoering en tempo voor het zakelijk segment bepaalt elke bank afzonderlijk;
  • Periodieke en batchbetalingen blijven vooralsnog via de huidige structuur draaien;
  • Incasso opdrachten blijven vooralsnog via de huidige structuur draaien.

Web pagina's over [ Instant Payments ]
Pakketsoort Open banking, TMS en Payment Management
SEPA
PSD2
Onderzoek en artikelen op deze website over [ Instant Payments ]
Terugblik ICT Accountancy jaarcongres 31-10-2018: Instant Payments, PSD2, Data driven mindset en andere onderwerpen (01-11-2018)
Op woensdag 31 oktober 2018 vond in EXPO Hoevelaken voor de 17e maal het ICT Accountancy Jaarcongres plaats. Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met NOVAK. Actuele onderwerpen als Instant Payments, PSD2, Beoordelen veiligheid van (web)applicaties, Data driven mindset en 3.0 boekhouding passeerden de revue. En de ICT Accountancy award 2018, in het teken van de Robotic accounting contest: boekhoudsoftware, is uitgereikt.
Presentaties kennisevent administratieve software: Privacy, Instant payments, UBL EN16931, PEPPOL, Blockchain, RGS en PSD2 (30-06-2018)
Terugblik met presentaties van Kennisevent administratieve software (gehouden op 27 juni 2018) met betrekking tot en gerelateerd aan standaard administratieve software. Met ontwikkelingen als RGS, PSD2, Instant Payments, UBL, PEPPOL en API's. En de Gids boekhoudsoftware 2018 met Nulmeting blockchain en boekhoudsoftware.
Terugblik en presentaties Seminar Robotic accounting op 19 april 2017 (23-04-2017)
Op woensdag 19 april 2017 heeft voor de eerste maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar over Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Elektronisch factureren, PSD2, Instant payments en Blockchain.
Blogs op deze website over [ Instant Payments ]
Instant Payments en PSD2 een gouden duo (21-08-2018)
Als ondernemer altijd direct over je geld beschikken. Dat zou mooi zijn, niet waar? Momenteel wordt bankieren door middel van nieuwe ontwikkelingen steeds eenvoudiger. Onderweg op je app even snel geld overmaken of je stuurt gewoon een Tikkie. Maar.. dan staat het nog niet direct op de bankrekening van de ontvangende partij. In deze blog vertel ik je waarom Instant Payments en PSD2 een gouden duo zijn.
Humans learning machine is belangrijker dan machine learning (20-12-2017)
We worden overspoeld met prachtige ontwikkelingen als SBR, Robotic accounting, E-factureren op basis van UBL, PSD2, Instant payments als verdere ontwikkeling van SEPA en Machine learning waar in dit artikel verder aandacht aan besteed wordt. Maar eerst moeten gebruikers bestaande software optimaal leren gebruiken.
Instant Payments: bent u goed voorbereid? (05-05-2017)
We staan aan de vooravond van de grootschalige Europese invoering van een nieuwe betaalmogelijkheid, de SEPA Instant Payments: 24/7 binnen enkele seconden geld overboeken en ontvangen in Europa!
Instant Payments, de ontwikkelingen zijn gestart. Waar zit de link met Softwarebureaus? (26-01-2017)
In navolging op de SEPA migratie staat er alweer een nieuwe ontwikkeling voor de deur om het elektronisch betalingsverkeer nog efficiënter maar vooral sneller te maken, de SEPA Instant Payments: losse betalingen die binnen enkele seconden verstuurd en bijgeschreven zijn binnen het bankensysteem. En ook: 24/7 en 365 dagen per jaar, dus ook in weekenden en bankholidays.
WIKI's over [ Instant Payments ]
Betalingsverkeer, SEPA, PSD2 en boekhoudsoftware

Betalingsverkeer binnen boekhoudsoftware is onder te verdelen in: automatische betalingen debiteuren, automatische incasso crediteuren en elektronisch bankieren (waaronder ook functies als Ideal). In relatie tot het betalingsverkeer zijn onderwerpen als SEPA en PSD2 van belang. In meer uitgebreidere vorm spelen onderwerpen als Treasury-, Cash- en Payment management waarvoor aparte softwaresystemen aangeboden worden. Cryptocurrencies, zoals de Bitcoin, kunnen ook een rol spelen bij betalingsverkeer. 

Kasstelsel en factuurstelsel binnen boekhoudsoftware

In relatie tot de BTW wordt er onderscheid gemaakt tussen het kas- of factuurstelsel. Een aandachtspunt is dat niet alle standaard boekhoudpakketten beide stelsels standaard ondersteunen.


Onerzoeksbureau GBNED