Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Het Factuurfinancierings- platform van Finturi is algemeen beschikbaar in Nederland na goedkeuring van de AFM

Plaatsingsdatum 01-04-2020
Berichtdatum 1 april 2020

Nederland heeft een sterk groeiende markt voor factuur financiering. Telkens meer ondernemers zijn op zoek naar alternatieve financieringsvormen. Vanwege de recente COVID-19 uitbraak is de behoefte aan flexibele werkkapitaal financiering alleen maar toegenomen.

Met trots kunnen wij vandaag aankondigen dat Finturi toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ontvangen om haar activiteiten in Nederland aan te bieden.

Finturi heeft een ontheffing opvorderbare gelden ontvangen van de AFM en kan hiermee in Nederland haar factuur financieringsplatform volledig operationeel aanbieden“, aldus Johannes Brouwer, de CEO van Finturi. “MKB ondernemingen zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Zij hebben vaak problemen met hun werkkapitaal positie. Wij zijn erg verheugd dat wij met Finturi nu een snel, betrouwbaar en goedkoop alternatief aan kunnen bieden in deze onzekere tijden. Op ons platform kunnen we ze binnen 24 uur aan een lening helpen die gebaseerd is op hun verzonden facturen”.

Finturi is een jonge, dynamische organisatie die sinds September 2018 heeft gebouwd aan een platform voor factuurfinanciering. Dit platform maakt gebruik van Blockchain technologie en Kunstmatige intelligentie waardoor leningen veilig, sneller en eenvoudig kunnen worden afgesloten. In het eerste kwartaal van 2019 heeft Finturi een financiering van € 2 miljoen ontvangen en vanaf het derde kwartaal in een beta omgeving test gedraaid met een beperkt aantal ondernemingen en financiers. Nu de ontheffing is verkregen is het platform voor alle bij de Nederlandse Kamer van Koophandel geregistreerde bedrijven beschikbaar.

Vanwege de toegenomen onzekerheid in de markt onder COVID-19 dienen aanvragen op dit moment nog wel ondersteunt te worden door een accountant of financieel adviseur. Eén van de kantoren waar Finturi al mee werkt, 216 Accountants heeft al ervaringen met het Finturi platform. “De snelheid van afhandeling in combinatie met de veiligheid van het platform en de uiterst redelijke rente tarieven, bieden een mooie oplossing v oor onze klanten die snel willen kunnen beschikken over korte termijn werkkapitaal”, zegt Hans Hameetman, accountant bij 216. “Finturi heeft een uiterst efficiënte en transparante en vernieuwende aanpak van factuurfinanciering,” voegt hij toe.

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Blockchain
Bronvermelding Finturi
Internet URL http://www.finturi.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Finturi is 2 jaar oud! [05-09-2020]

Finturi heeft de Beta-versie van haar blockchain-gebaseerde factuur financieringsplatform live [08-05-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED