Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

PKIsigning lanceert integratie met AFAS om documenten gekwalificeerd te kunnen ondertekenen

Plaatsingsdatum 24-06-2020
Berichtdatum 24 juni 2020

PKIsigning, het ondertekenplatform voor digitaal ondertekenen op hoog niveau, heeft een nieuwe integratie met AFAS gelanceerd waarmee PDF-documenten snel en eenvoudig gekwalificeerd ondertekend kunnen worden met een persoonlijk gekwalificeerd certificaat vanuit AFAS. De gekwalificeerde elektronische handtekening is het hoogste rechtsgeldige niveau van digitaal ondertekenen en met name geschikt voor geregistreerde beroepen zoals advocaten, notarissen en accountants maar ook voor alle andere omstandigheden waarin de handtekening onherroepelijk dient te zijn.

De integratie is een sterke toevoeging aan de nieuwe functies in AFAS Profit 15 waarin documentcreatie en omzetting naar PDF volledig binnen InSite gedaan kunnen worden. Via een duidelijk ingerichte workflow in AFAS kunnen alle documenten eenvoudig worden klaargezet en kunnen er ondertekenaars worden toegevoegd. Ook externe ondertekenaars, zoals een klant of andere externe partij, kan direct mee ondertekenen, wat het inscannen, mailen en uitprinten van documenten overbodig maakt en de doorlooptijd van het ondertekenproces aanzienlijk verkort. Zodra het document naar PKIsigning is verstuurd, kan de workflow gevolgd worden vanuit AFAS, terwijl PKIsigning de ondertekening afhandelt. Als het document door alle partijen is ondertekend, komt het automatisch weer terug in AFAS. In de productvideo die voor deze integratie is gemaakt, is het hele proces live in actie te zien.

Naast persoonlijke certificaten op fysieke dragers zoals USB-tokens en Smartcards worden ook certificaten van de HSM-oplossing van DigiCert + QuoVadis ondersteund. Deze methode maakt het mogelijk om een persoonlijk gekwalificeerde handtekening te zetten met een persoonlijk certificaat in de Cloud en een authenticatie-app op een mobiele telefoon. Hierdoor wordt het mogelijk om gekwalificeerd te ondertekenen op elke locatie met elk device. Externe ondertekenaars kunnen gebruik maken van daarvoor beschikbaar gestelde certificaten van PKIsigning.

Categorie(n) GRC en Assuring, ICT & Recht, Branche > Accountantskantoren, Cybersecurity, ICT Innovatie, Soort > Authenticatie en ondertekenen, Branche > Agrarische sector
Bronvermelding PKIsigning
Internet URL PKIsigning

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

GeONE lanceert integratie tussen M-Files en PKIsigning [07-09-2023]

Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor accountants [25-05-2023]

Samenwerking JuriBlox en PKIsigning [16-04-2023]

PKIsigning: BTW-aangifte versturen via Digipoort en betalen via iDEAL [24-01-2023]

PKIsigning ontwikkelt Microsoft-connector voor robotisering [01-11-2022]


Onerzoeksbureau GBNED