Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Powerplatform voor accountants: nieuw initiatief geeft accountancybranche handvatten voor robotisering en data-analyse

Plaatsingsdatum 31-10-2020
Berichtdatum 2 november 2020

De belangrijkste vijf digitale thema’s voor de komende jaren zijn Cloud, Security, Data-processing, Proces-automation en Identitymanagement. Bij elk kantoor staan er wel IT-projecten op de agenda die hierop inhaken. Ook Microsoft speelt in op deze thema’s. Met bijvoorbeeld Power BI, Power Automate en Power Apps hebben kantoren nu al drie krachtige tools in handen om aan de slag te gaan met data-analyse en (robotic) proces automation. Er kan direct mee worden gestart. Maar hoe? Het ‘Powerplatform voor accountants’ wil kantoren laagdrempelig laten kennismaken en biedt begeleiding bij concrete stappen.

De belangstelling voor de applicaties van Microsoft is bij kantoren groot. Dit is mede ingegeven door de toegankelijkheid en lage kosten. De applicaties binnen het Power Platform van Microsoft maken onderdeel uit van de 365 portfolio. Een overgrote meerderheid van de kantoren maakt hier al gebruik van. Bijvoorbeeld door de inzet van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en SharePoint. Wat voor veel kantoren nog relatief onbekend is, is het aanbod van tools binnen dit portfolio die kantoren nu al concreet kunnen helpen met procesautomatisering en data inzicht.

Power-platform.nl
Het ‘Powerplatform voor accountants’ is een initiatief van DOCCO met medewerking van Microsoft, GBNED, Davista, Hillstar en Eshgro. De website is bedoeld om kennis te maken met Power BI, Power Automate en Power Apps en biedt hulp in de vorm van voorbeelden, trainingen en projectondersteuning. Elke maand worden er nieuwe video’s geplaatst met voorbeeldtoepassingen voor accountants- en administratiekantoren. DOCCO beoogt hiermee de innovatie bij kantoren te stuwen: “Met minimale technische kennis kunnen door kantoren al grote stappen worden gezet rond data-analyse en RPA.”

DOCCO - Power Platform

Directe verbinding naar accountancy software
Kantoren die al eens kennis hebben gemaakt met de tools lopen vaak tegen de connectiviteit aan. Het ophalen en insturen van gegevens naar API’s (de interface voor gegevensuitwisseling) van de software die accountantskantoren in gebruik hebben is soms complex. Zonder technische kennis komt men niet ver. Via het platform worden daarom meerdere voorbeeldconnectoren, modellen en how-to’s aangeboden om kantoren hier snel mee vooruit te helpen. Er zijn reeds voorbeelden beschikbaar voor Accountview, AFAS, King, Exact, Twinfield, Simplicate, Minox en NMBRS.

Grotere projecten
Het platform biedt ook hulp aan kantoren die de kennismakingsfase al voorbij zijn en op grotere schaal aan de slag willen met data-infrastructuren op Microsoft Azure of bijvoorbeeld het maken en distribueren van apps en services met Azure Logic Apps. Hiervoor wordt samengewerkt met gespecialiseerde kennispartners die dergelijke projecten met accountantskantoren samen gaan realiseren op basis van de casuïstiek.

Op 23 maart 2021 volgt een (online) evenement in samenwerking met GBNED en met medewerking van Microsoft en andere sprekers. Inspiratie én praktijkvoorbeelden zullen hierin centraal staan. Pre-registratie voor tickets is reeds gestart via de website.

Meer informatie op www.power-platform.nl 

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Robotic (accounting), Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, Branche > Accountantskantoren > Software advies
Bronvermelding DOCCO
Internet URL DOCCO

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Adviesbureau DOCCO publiceert Gids digitaal ondertekenen in de accountantspraktijk [16-06-2020]

Onderzoek Softwareleveranciers bepalend in transitie online accountantskantoor [13-06-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED