Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Strukton Worksphere implementeert SAP S/4HANA

Plaatsingsdatum 11-11-2020
Berichtdatum 11 november 2020

Strukton Worksphere ontwikkelt zich in een hoog tempo richting een volledig digitaal en datagedreven bedrijf. Technologie mag die ontwikkeling nooit afremmen. Voor Strukton Worksphere reden om de ‘motor’ SAP ECC met de hulp van partner McCoy te vervangen door SAP S/4HANA. 

Strukton Worksphere ontwikkelt, onderhoudt en beheert technische installaties en duurzame gebouwen in Nederland. “Dat doen we met een technische club van ongeveer 1800 mensen, verdeeld over vijf regio’s”, vertelt hoofd ICT Joop Bosman. “De mensen in het veld zijn voor ons heel erg belangrijk. Van oudsher moeten we het hebben van de blue collars die bijvoorbeeld de installaties in gebouwen onderhouden.”

Daar komt volgens Bosman geen verandering in. “Wel zien we duidelijk de trend dat processen digitaliseren. Gebouwen hangen vol met sensoren en gebouwbeheersystemen die ons iets vertellen over de staat van dat gebouw. Als het door een technisch mankement te warm of te koud is, weten we dat direct en kunnen we meteen in actie komen. Ook kunnen we door de data te analyseren het onderhoud optimaliseren en stappen zetten richting preventive maintenance. Niet voor niets hebben we een stevige club voor business intelligence.”

Kritisch SAP-landschap
Al deze sensoren leveren een enorme hoeveelheid aan data. Voor het verwerken van die ‘bakken data’ heeft Strukton Worksphere een eigen big-dataplatform genaamd PULSE. SAP speelt daar een belangrijke rol in. “Al onze assets staan in SAP, en daarmee vormt SAP een belangrijke schakel in de motor die de datagedreven toekomst voor ons mogelijk maakt. Ons SAP-landschap is een kritisch landschap waarop onze operatie 24 uur per dag, zeven dagen per week draait.”

Voor Strukton Worksphere was een migratie naar SAP S/4HANA dan ook een logische stap. 

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, ICT Innovatie, SAAS, Cloud Computing, Soort > ERP
Bronvermelding SAP
Internet URL https://www.sap.com/netherlands/index.html

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie [16-12-2020]

Curaeos professionaliseert HR-dienstverlening met SAP SuccessFactors [16-12-2020]

Nouryon implementeert in recordtijd SAP Ariba voor nieuw inkoopplatform [07-12-2020]

Stahl beheert wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors [02-12-2020]

Infinitas Learning kiest voor SAP Business Planning and Consolidation (BPC) [01-12-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED