Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel

Plaatsingsdatum 19-02-2024
Berichtdatum 19 februari 2024

SAP SE lanceert een compleet nieuwe businessunit gericht op kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwe unit houdt toezicht op de volledige waardeketen voor SAP Business AI, van productontwikkeling en onderzoek tot implementatie bij klanten.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel staat onder leiding van Dr. Philipp Herzig die de rol van Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO) op zich neemt. In deze nieuwe rol, die sinds 1 januari 2024 van kracht is, rapporteert Herzig rechtstreeks aan CEO Christian Klein. Walter Sun leidt als Global Head of AI alle product-engineeringinspanningen op het gebied van Business AI. Sun maakte in september 2023 de overstap van Microsoft naar SAP.

Strategische motor
Het team van Herzig werkt nauw samen met met de verschillende bedrijfsonderdelen en regionale teams binnen SAP om kunstmatige intelligentie te integreren in alle onderdelen van het portfolio. Met deze nieuwe opzet wil SAP het tempo waarin klanten kunnen profiteren van baanbrekende AI-oplossingen en -diensten verder versnellen. De nieuwe divisie onderstreept ook het centrale belang van Business AI als strategische motor voor de aanhoudende groei van SAP.

SAP integreerde eerder al zijn AI-assistent Joule in een groot aantal applicaties. Deze generatieve AI-copiloot verandert de manier waarop bedrijven werken door slimme inzichten te bieden. Joule haalt deze inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen en deelt ze proactief en met de juiste context. Met bijna 300 miljoen zakelijke SAP-gebruikers heeft Joule de kracht om de manier waarop bedrijven en mensen werken te herdefiniëren.

Fundamentele verandering
SAP’s toenemende focus op business AI luidt een nieuw tijdperk in van zakelijke innovatie”, zegt Philipp Herzig, CAIO bij SAP. “Ik ben vereerd om klanten te helpen deze unieke kans te benutten. Samen met ons team, klanten en partners willen we baanbrekende, betrouwbare en verantwoorde Business AI ontwikkelen die de manier waarop we zaken doen fundamenteel verandert.”
  

Categorie(n) Soort > ERP, Robotic (accounting) en AI, Branche > Financials, ICT Innovatie
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA [23-05-2024]

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen [24-04-2024]

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk [10-03-2024]

Succesvolle implementatie SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite bij Brands Group [03-01-2024]


Onerzoeksbureau GBNED