Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA
E-boekhouden

Software nieuws

KING Software CEO Mattijs Wilms: software maken is een creatief proces

Plaatsingsdatum 10-03-2022
Berichtdatum 10 maart 2022

In de maand februari 2022 besteedde KING Software tijdens haar eigen ‘Maand van de Innovatie’ aandacht aan innovaties in het bedrijfsleven. Met een interactief webinar op 16 februari 2022 i.s.m IB-Vision, nodigde de softwareontwikkelaar ondernemend Nederland uit om kennis te maken met 360° virtuele showrooms als vernieuwing voor webshops. De thema-maand werd afgesloten met de publicatie van een interview met CEO Mattijs Wilms, waarin hij zijn kijk op innovatie én zijn inspirerende loopbaan deelt.

De carrière van CEO Mattijs Wilms heeft veel weg van een script uit een Hollywood film. Hij begon in het jaar 2000 als stagiair en groeide in de jaren erna door naar technisch directeur. In 2016 werd hij algemeen directeur en vandaag de dag is hij een betrokken CEO, die vooral te kenmerken is als meewerkend voorman. Nauw betrokken zijn bij de processen vindt hij één van de leukste kanten van zijn werk. “Mensen verwachten het niet maar software maken is een heel creatief proces. Je kan veel van je creativiteit kwijt, iets maken wat er vroeger nog niet was of een oplossing bedenken voor uitdagingen waar klanten tegenaan lopen” vertelt hij.

Toch is innoveren zelf volgens Mattijs niet het belangrijkste. Hij benoemt dat het overwegen van opties die echt van waarde zijn voor het bedrijf en daarin het verschil maken het doel moet zijn. “Innoveren geeft lucht in organisaties en zorgt voor groeipotentieel. Die nieuwe inzichten leiden tot nieuwe creativiteit, maar wel altijd met gezond verstand. Je hoeft niet het nieuwste te volgen puur omdat het er is, maar omdat het je verder helpt in je business” stelt hij.

Wat KING Software volgens hem onderscheidt van anderen heeft alles te maken met de persoonlijke benadering. “We snappen de bedrijfsprocessen en verdiepen ons goed in wat onze klanten nodig hebben. Daarbij proberen we onze klanten te verleiden om steeds een stapje verder te gaan in de automatiseringsslag” Met KING Software wil hij bedrijven helpen om mee te gaan met de veranderingen van deze nieuwe tijd. “Als je niet meegaat met nieuwe ontwikkelingen, dan laat je het initiatief aan de ander over. Dan worden er keuzes voor je gemaakt.” aldus Mattijs.

Weten waarom het volgens CEO Mattijs Wilms belangrijk is om altijd kritisch te blijven kijken naar je eigen organisatie? [link] Lees nu het volledige interview op KING Software.nl.
  

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, Soort > ERP, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding KING Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED