Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Door slimme software in te zetten trek je nieuw personeel aan, zonder dat er andere beloftes nodig zijn

Plaatsingsdatum 04-10-2022
Berichtdatum 3 oktober 2022

“The war for talent” winnen? Dat kan door er niet aan mee te doen

Ze klinken best heftig als je erover nadenkt, uitspraken zoals: “the war for talent”. Toch zie je al snel waarom de uitdrukking gebruikt wordt als het gaat om het aantrekken van nieuw personeel. Zeker als je allemaal in dezelfde vijver vist, precies zoals in de accountancybranche het geval is. Van hoge tekenbonussen tot beloftes om studieschulden over te nemen. Kantoren halen van alles uit de kast om nieuw talent aan zich te binden. Maar worden daarmee écht alle mogelijkheden benut?

Met duizenden openstaande vacatures lijkt het gat dat ontstaan is na de pandemie nauwelijks nog op te vullen. Voor veel kantoren betekent het tekort aan personeel ook dat de groeiambities op een laag pitje komen te staan. Zonde als je het ons vraagt, want er is ook een andere uitdrukking waarmee je zelfs met minder personeel je kansen blijft zien én stuurt op oplossingen: “work smarter, not harder”.

Door slimme software in te zetten trek je nieuw personeel aan, zonder dat er andere beloftes nodig zijn. Voor het personeel wat je al hebt is het overigens ook een uitkomst. De automatisering van terugkerende werkprocessen zorgt voor een betere verdeling tussen tijd en taken. Het gevolg? Een verminderde werkdruk en minder handmatige controles. Als we naar de huidige situatie kijken, is dat precies waar voor veel (assistent) accountants de schoen wringt.

Hoe je het getouwtrek om nieuw talent wint? Simpel! Door er gewoon niet aan mee te doen. Wanneer je (tijdelijk) kampt met minder personeel is het noodzakelijk om andere mogelijkheden te onderzoeken, zoals de inzet van software en robotisering. Een groot deel van de (terugkerende) werkzaamheden is te automatiseren.

Denk bijvoorbeeld aan automatische bankkoppelingen en factuurverwerking. Met deze en andere functionaliteiten vervalt er een hoop handmatig werk. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat er fouten gemaakt worden óf continu te monitoren. Met ruim 60 automatische controles houdt de software alles voor je in de gaten.
Lees complete artikel.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding KING Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED