Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en digitale assistent VAIA

Plaatsingsdatum 16-01-2024
Berichtdatum 16 januari 2024

Visionplanner onthult een reeks innovaties in haar rapportagesoftware met de Winter Boost-update. Als toonaangevende leverancier voor de accountancybranche, biedt Visionplanner vernieuwingen en verbeteringen in functies, design en gebruiksgemak. Deze update omvat aanpassingen aan de jaarrekeningmodule Compilation, de dashboards in Insights en de nieuwe digitale assistent VAIA.

Visionplanner krijgt een nieuw design dat de gebruikservaring verbetert. De vormgeving omvat een frissere kleurstelling, een verbeterde leesbaarheid door een nieuw lettertype, en gemakkelijkere navigatie dankzij een vernieuwde bovenbalk. Dit design wordt gefaseerd doorgevoerd in alle modules en zorgt voor een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring. 

Visionplanner Core, het fundament van alle Visionplanner-producten, krijgt verbeteringen in de uitwerking van actuele cijfers. Ook is het mogelijk om een auditfile met 13 perioden te importeren. 

Visionplanner Compilation, ontworpen voor het samenstellen van alle typen jaarrekeningen en dossiers, is bijgewerkt met de nieuwste wet- en regelgeving. Deze update omvat nieuwe taxonomieën en inhoud van diverse branche- en adviesorganisaties. De koppeling met het AFAS accountancyportaal maakt het nu mogelijk om jaarrekeningen en documenten uit het samensteldossier digitaal te ondertekenen. Bovendien bevat de jaarrekeningsoftware verbeterde functies voor risicobeheer, waardoor Compilation volledig geschikt is voor het samenstellen van jaarrekeningen voor het jaar 2023. 

Visionplanner Compilation (First Edition), de cloudoplossing voor het samenstellen van beknopte jaarrekeningen en SBR-rapportages, is ook voorzien van de laatste wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen gebruikers volledig compliant jaarrekeningen over 2023 samenstellen. De software is voorzien van de NT18 taxonomie en biedt de mogelijkheid om teksten tussen financieel verslag en publicatiestukken te synchroniseren. 

Visionplanner Insights, dat cijfers vertaalt naar inzicht via overzichtelijke dashboards, heeft updates ontvangen in de branche- en themadashboards, met onder meer actuele fiscale calculaties zoals percentages van de vennootschapsbelasting. Gebruikers kunnen eenvoudiger prognoses opstellen en niet-financiële cijfers invoeren met decimalen, wat de nauwkeurigheid van rapportages verhoogt. 

Tot slot introduceert Visionplanner VAIA, een geavanceerde AI-assistent, die geïntegreerd is in de Visionplanner producten. VAIA automatiseert het toevoegen van RGS-codes aan grootboekrekeningen, waardoor het handmatig koppelen van grootboekrekeningen overbodig wordt. Daarnaast voert VAIA gedetailleerde financiële analyses uit en biedt het advies over de meest geschikte rechtsvorm. Deze toevoeging verhoogt de efficiëntie en draagt bij aan een meer gestroomlijnde ervaring voor de gebruiker.

Meer over Visionplanner.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Externe verslaggeving, Audit, dossierbeheer en data analyse, Soort > Practice management software (en uren), Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Visionplanner

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Visionplanner versterkt inzet voor informatiebeveiliging met behalen van ISO 27001 en ISAE 3402 Type II [21-05-2024]

Visionplanner Lente Boost in het teken van werkdrukverlaging voor accountancybranche [16-05-2024]

Visionplanner transportdashboard: vertaalt complexe financiële cijfers in heldere strategische inzichten [20-03-2024]

Visionplanner kondigt 2 nieuwe producten aan: controlesoftware in de cloud en een AI-assistent [07-12-2023]

Visionplanner presenteert software-innovaties in de Visionplanner Lente Boost [09-05-2023]


Onerzoeksbureau GBNED