Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Accountancy Benchmark Report 2024 Q1

Plaatsingsdatum 09-03-2024
Berichtdatum 8 maart 2024

Accountants- en administratiekantoren (5 tot 100 fte) behaalden in 2023 een gemiddelde jaaromzet van € 124.000 per fte. Dat blijkt uit het Accountancy Benchmark Report van Simplicate, software scale-up van CRM software. Zij deden onderzoek naar de prestaties van accountancykantoren op basis van een dataset van ruim 400 kantoren in Nederland. Met deze benchmark vergelijken kantoren hun prestaties met de markt en ontvangen ze praktische tips om hun volle potentieel te benutten.

Groeimogelijkheden blootgelegd
Het rapport geeft inzicht in drie KPI’s, die kantoren inzichten geeft om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast toont het rapport de resultaten van de top 20% kantoren uit de markt (5 tot 100 fte). 

Dit zijn de gemiddelde cijfers uit de onderzoeksperiode januari tot en met december 2023: 

 1. Gemiddelde omzet per fte: € 124.000
  De omzet per fte laat de rentabiliteit en concurrentiepositie van kantoren zien. Accountancykantoren hebben gemiddeld een hogere omzet dan administratiekantoren. Ook zijn grotere kantoren beter in staat om een hogere omzet per fte te behalen dan kleinere kantoren.
    
 2. Gemiddelde productiviteit: 71%
  De productiviteit toont in hoeverre organisaties in staat zijn om tijd te besteden aan klanten. Accountants- en administratiekantoren behalen beide een gemiddelde productiviteit van 70%. In de berekening is uitgegaan van het aantal klanturen afgezet tegen het totaal fte. Dat is inclusief indirecte medewerkers die niet direct voor klanten werken.
    
 3. Gemiddeld uurtarief in 2023: € 98,91
  Het uurtarief heeft een directe impact op de totaal te factureren omzet. Om het uurtarief structureel te verhogen, kunnen kantoren de mogelijkheden voor efficiënter werken bekijken of hun werk verleggen van uitvoerende naar adviserende diensten. 

Periodieke onderzoeken naar de accountancybranche
Dit Benchmark Report is onderdeel van periodieke onderzoeken die Simplicate uitvoert en publiceert. Met de rapporten over de cijfers en ontwikkelingen bij accountants- en administratiekantoren, biedt de organisatie unieke inzichten en adviezen om betere strategische keuzes te maken.

Over Simplicate
Simplicate is een snelgroeiende software scale-up in Groningen en Amsterdam. Sinds de oprichting in 2014 is de organisatie snel gegroeid naar meer dan 75 medewerkers. Het softwarebedrijf ondersteunt zakelijke dienstverleners met het fundament van hun succes: een gestroomlijnde bedrijfsvoering. De CRM-software helpt ondernemers met inzichten in hun businessmodel, bedrijfsprocessen en (financiële) prestaties. Zo ontstaat een efficiënte flow van het eerste klantcontact tot aan de factuur. Simplicate heeft een team van betrokken experts, die klanten inspireren met een sterke visie en praktische tips om hun volle potentieel te bereiken.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Simplicate
Internet URL Simplicate

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Simplicate sluit zich aan bij de Blinqx organisatie [05-04-2024]

Simplicate automatiseert facturatie door integratie met Peppol [24-10-2023]

De klantreis in één online systeem van Simplicate - ontdek het op de Praktijkdag Practice Management [16-04-2022]


Onerzoeksbureau GBNED