Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mobile computing

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Laatste blogs
Vier trends in personeelsplanning (26-02-2020)
Ieder jaar weer maakt het personeelsbestand grote veranderingen door. Met name in deze tijden van digitalisering en toegenomen behoefte aan flexibilisering, zijn bedrijven genoodzaakt ook op het gebied van personeelsplanning te blijven innoveren. Wilt u ook in 2020 overal de juiste mensen op de juiste plek hebben? Voorkom dat u achterblijft en anticipeer op deze vier trends.
Naar archief blogs...

Mobile computing (mobiel werken) staat voor het ontsluiten van software op een smartphone of een tablet PC. Steeds meer leveranciers van bedrijfsmatige software (zoals boekhoud, salaris- en practice managementsoftware) leveren 'apps' (programma's die speciaal zijn ontworpen voor mobile computing) als aanvullende diensten op hun softwarepakketten. Ook kan sprake zijn van een standaard webtoepassing die specifiek is ontworpen voor het gebruik op een smartphone en bijvoorbeeld niet op een notebook met een veel groter scherm (zie verderop ook "responsive").

Een veel gebruikte functie op het gebied van mobile computing is een foto/scan maken van een document (declaratie, kassabon, benzinebon, etc.) waarbij het document vervolgens automatisch terecht komt in de betreffende administratie. Op deze wijze raken documenten minder kwijt en zijn ze ook nog een als brondocument beschikbaar in de betreffende administratie.

De meeste 'Apps' worden ontwikkeld voor Apple's iPhone en iPad en voor smartphones en tabletcomputers die draaien met het besturingssysteem Android van Google. Microsoft speelt sinds Windows 8 ook in op mobile computing.

Een App valt op zich niet onder “cloud computing”. Per slot van rekening wordt een App geïnstalleerd op een mobiele device (Smartphone, tablet, notebook of PC). Maar als de infrastructuur achter de App wel Cloud is (Wikipedia: “Zonder de mogelijkheid tot schalen heeft een aangeboden online dienst geen betrekking op Cloud computing”) en dus schaalbaar, dan valt eenApp wel onder de “Cloud”, aldus een uitleg van Radar Software. 

Responsive versus app voor een smartphone
Vandaag de dag zijn nagenoeg alle websites en webtoepassingen (die via een webbrowser zijn te gebruiken) responsive. Dit laatste wil zeggen dat de GUI (graphical user interface oftewel grafische gebruikersinterface) zich aanpast aan de device waarmee gewerkt wordt. Zo kan de gebruikersinterface op een notebook er heel anders uitzien dan de gebruikersinterface op de smartphone. 

Onder mobile computing (dus mobiel werken) worden expliciet die toepassingen verstaan die specifiek zijn ontworpen voor het gebruik op een smartphone of bijvoorbeeld een tablet PC. Een webtoepassing die responsive is valt dus niet standaard onder "mobile computing". 


Laatste artikelen
Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (15-02-2023)
Dit rapport geeft inzicht in toepassingen voor scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Met als bijlage het "Scan, Herken en eFactureren landschap".
Gids Salaris- en HRM-software 2023 (28-11-2022)
Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (14-01-2022)
ICT Accountancy award 2019: in het teken van mobiel werken met Bizcuit als winnaar (02-11-2019)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Boekhoudsoftware en online betalingen: bekende betaalmethodes geintegreerd in het boekhoudpakket (08-07-2022)
Het is algemeen bekend dat facturen met goede betaalmogelijkheden, sneller betaald worden. Zeker als een onderneming veel facturen stuurt naar consumenten zijn online betaalmethoden onmisbaar. Een factuur voldoen via enkele klikken met een iDEAL transactie is sneller en minder foutgevoelig dan een bedrag, IBAN en omschrijving overtypen.
Vijf tips voor een efficiente personeelsplanning door werktijden.nl (19-10-2020)
Naar archief white papers...
Links
Google Apps Marketplace (bedrijfsmatig)
Marktplaats voor Google Apps, gericht op ondernemers. Onder andere: Accounting & Finance, Calendar & Scheduling, Customer Management, Document Management, Project Management, Sales & Marketing, Security & Compliance en Workflow.
Raadpleeg alle links...

SAAS/Cloud computing
Online (samen)werken.
Meer informatie...

Webservices
Automatisch gegevens uitwisselen tussen online toepassingen.
Meer informatie...


Onerzoeksbureau GBNED