Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Presentaties Seminar Robotic accounting 18-4-2018 beschikbaar

Plaatsingsdatum 20-04-2018
Berichtdatum 20 april 2018

Op woensdag 18 april 2018 heeft voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Met presentaties over Robotic accounting, Robotic Process Automation (RPA) en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: blockchain, PSD2, Modern finance, Artificial intelligence (AI), No hands accounting, Robotic Assistent en elektronisch factureren.

Robotic accounting

De volgende informatie en/of presentaties is beschikbaar: 

 • Robotic Process Automation (RPA)
  Bij Robotic Process Automation (RPA) gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de menselijke arbeidscapaciteit van processen wordt ondersteunt of zelfs deels vervangen wordt het inzetten van verdergaande automatisering. Wereldwijd wordt er gebruik gemaakt van speciale RPA toepassingen zoals het het UiPath RPA-platform, Automation Anywhere, Blue Prism en Kofax Kapow. Dit soort software tools maken het mogelijk om processen te robotiseren, zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie. Martin van Esschoten, expert op het gebied van Robotic Process Automation bij Coforce, nam aanwezigen mee in de snel groeiende wereld van RPA.
  Opvragen presentatie Robotic Process Automation... (PDF)

 • Het nieuwe technologische tijdperk van blockchain en cryptocurrencies
  Er lijkt een nieuw technologisch tijdperk te zijn aangebroken: dat van blockchain en cryptocurrencies. Melle Jorritsma, CFO van PinkWeb, begint zijn blog hierover met de volgende inleiding "Gesprekken aan de lunchtafel bij PinkWeb gaan vaak over dit onderwerp, mede dankzij de duizelingwekkende koersontwikkelingen van cryptocurrencies. Maar toen ik gisteren mijn fiets parkeerde en mijn buurman me ‘en passant’ vroeg of ik misschien wist hoe hij zijn XRP op een offline token kon zetten, wist ik het zeker: de adoptie door het grote publiek is begonnen en onomkeerbaar". Melle heeft met zijn ingenieurs achtergrond een diepgaande interesse in technologische ontwikkelingen, zoals de Blockchain. Melle deelde zijn kennis met aanwezigen via een inleiding over de Blockchain.
  Opvragen presentatie Technologische tijdperk van blockchain en cryptocurrencties... (PDF)
    
 • Blockchain in de praktijk toegepast
  Cryptocurrencies (zoals de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin) is natuurlijk het schoolvoorbeeld als het gaat om het toepassen van Blockchain technologie in de praktijk. Inmiddels wordt Blockchain technologie ook met succes toegepast op andere gebieden. Martin de Bie van 216 is als geen ander op de hoogte van Blockchain technologie in de praktijk en ook betrokken bij meerdere initiatieven. Martin nam aanwezigen mee met een voorbeeld in Nederland waar de Blochchin technologie een belangrijke rol speelt.
  Opvragen presentatie Blockchain in de praktijk toegepast... (PDF)  

 • Artificial intelligence (Ai) in normale mensentaal
  Ai, oftewel Kunstmatige intelligentie, wordt toegepast om machines (computers) in staat te stellen om taken op een 'slimme' (smart) manier uit te voeren. Zo maakt in relatie tot de accountancy machine learning onderdeel uit van Ai dat beoogt de boekhouding en audit daarvan verregaand te automatiseren. Angelique Koopman, Partner | Assurance Services – Innovation bij Ernst & Young Accountants LLP is gespecialiseerd in Ai en nam aanwezigen, in normale mensentaal, mee in de wereld van Ai. Ook om wat misstranden en onjuist gebruik van begrippen uit de wereld te helpen. 
  Opvragen presentatie Artificial intelligence (AI)... (PDF)

 • De impact van PSD2 op Robotic Accounting 
  De herziene Payment Services Directive (PSD2) verplicht Europese banken om (vergunninghoudende) derden toegang te geven tot betaalrekeningen, na expliciete toestemming van de rekeninghouder. Dit deel van PSD2 wordt ‘Access to Account’ (XS2A) genoemd. XS2A maakt de weg vrij voor ‘Third Party Providers’ (TPP’s) om innovatieve rekeninginformatiediensten en betalingsinitiatiediensten aan te gaan bieden. Tijdens deze presentatie is uitgelegd wat dit precies betekent en welke voordelen (en uitdagingen) ondernemers, accountants en softwareleveranciers kunnen verwachten. Hessel Kuik, CEO van Bizcuit, is expert op het gebied van PSD2 en heeft zijn sporen verdiend in de bankenwereld, als Finance Strategy consultant en systeemintegrator, en op het vlak van ontwikkeling van financiële applicaties. Hessel gaf uitleg over PSD2, nieuwe diensten die daardoor mogelijk worden en de relatie met administratieve software en Robotic Accounting.
  Opvragen presentatie Impact van PSD2 op Robotic Accounting... (PDF)

 • Finance van morgen (modern finance)
  De snelle digitale ontwikkelingen bieden de CFO en zijn finance-team de kans om de rol van strategische partners op zich te nemen. Tegelijkertijd zorgen de ontwikkelingen voor nieuwe verwachtingen en uitdagingen. Hoe profiteert u van nieuwe technologieën die voor groei kunnen zorgen? Michiel Aalpoel, Solutions Director Financials Oracle, gaf inzich in de wijze waarop Oracle modern finance mogelijk maakt. Waarbij RPA, AI en Blochchain technologie ook een rol spelen. 
  Opvragen presentatie Finance van morgen (modern finance)... (PDF)
    
 • No Hands Financiering & Accountancy door AI en Robotic
  AI en Robotic accounting maken de weg vrij voor een gedetailleerder en meer realtime inzicht in de financials van bedrijven. Deze ontwikkelingen gaan zorgen voor een meer kosten-, proces- en maatwerk efficiënt model bij het aanvragen en beheren van zakelijke financiering. Mark van Asten, Fintech lead bij Exact, en Michelle Pesch, Presales Accountancy, gaven een outlook op de toekomst van "No Hands Financiering & Accounting".
  Opvragen presentatie No Hands Financiering & Accountancy door AI en Robotic... (PDF)
    
 • Robotic Proof
  Gericht op online boekhoudsoftware is het label "Robotic proof" geïntroduceerd. Hiermee kan een leveranciers van boekhoudsoftware aantonen dat haar software Robotic accounting in voldoende mate ondersteunt. Het label "Robotic proof" is mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED. 
  Meer informatie over Robotic Proof op deze website...
     
 • Robotic assistant: kwaliteitsmonitor
  De Robotic Assistant past in de missie van Yuki om terugkerende administratieve handelingen zoveel mogelijk te automatiseren: Robotic Accounting, een manier van boekhouden waarbij de accountant zich kan concentreren op zijn adviesrol en de ondernemer zo veel mogelijk actueel inzicht heeft. De kwaliteitsmonitor geeft een 'rapportcijfer' aan onderdelen van de online boekhouding en ook aan de boekhouding in zijn totaal. De monitor controleert op inconsistenties, afwijkingen, volledigheid, tijdigheid en onvolkomenheden en is recent toegevoegd aan de ‘Robotic Assistant’. Micha Smit, Yuki, namen aanwezigen mee in de mogelijkheden van hun concept Robotic assistent en de kwaliteitsmonitor. 
  Opvragen presentatie Robotic assistant... (PDF)

 • Resultaten onderzoek "De complete gids Elektronisch factureren 2018"
  Rond 18 april 2018 verschijnt tevens de nieuwe versie van "De complete gids elektronisch factureren". Allereerst geeft deze gids inzicht in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Ingegaan wordt op betrokken organisaties, standaarden, segmentatie naar B2B, B2G en B2C. Gerelateerde onderwerpen scannen en herkennen en RGS komen aan bod. En inzicht wordt gegeven in beschikbare softwaretoepassingen en de mate waarin boekhoudsoftware elektronisch factureren op basis van UBL ondersteunt (zowel uitgaand als inkomend). Centraal staat ditmaal de Europese factuurstandaard EN 16931 en UBL. De resultaten van het onderzoek zijn mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED.
  Meer informatie over "De complete gids Elektronisch factureren" en gratis opvragen gids...
  - Direct gratis opvragen "De complete gids Elektronisch factureren".

Do You Trust This Computer? 
Op 5 april 2018 is de film/video "Do You Trust This Computer" in première gegaan.
"Science fiction has long anticipated the rise of machine intelligence. Today, a new generation of self-learning computers has begun to reshape every aspect of our lives.....".
Lees verder op  http://doyoutrustthiscomputer.org/  
 

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Events terugblikken, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren, PSD2, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, Robotic (accounting), Branche > Financials
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED