Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP en Google Cloud integreren hun eigen open data cloud-omgevingen om de gecombineerde dataset te kunnen analyseren of gebruiken

Plaatsingsdatum 29-08-2023
Berichtdatum 29 augustus 2023

SAP en Google Cloud integreren hun eigen open data cloud-omgevingen met behulp van SAP Datasphere en passen Vertex AI toe om de gecombineerde dataset te kunnen analyseren of gebruiken. Met deze uitgebreide samenwerking kunnen organisaties nieuwe oplossingen ontwikkelen die gebruikmaken van data-integratie en generatieve AI. De nieuwe oplossingen zijn toegespitst op verschillende branchespecifieke toepassingen, te beginnen met de automotive markt. Daarnaast introduceren beide bedrijven nieuwe mogelijkheden om ondernemingen te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.

SAP en Google Cloud hebben al een langdurige strategische samenwerking om bedrijven te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie en meer waarde te halen uit cruciale data. Door nu generatieve AI te integreren in de open data cloud van SAP en Google Cloud, kunnen organisaties hun bedrijfsinzichten, analyses en de besluitvorming aanzienlijk verbeteren.

De integratie van de open data cloud-platforms tussen SAP en Google Cloud legt een solide basis voor de ontwikkeling van AI.

Door Vertex AI en SAP Datasphere met elkaar te combineren, kunnen organisaties generatieve AI-oplossingen ontwikkelen voor het versnellen van duurzaamheidsprogramma's. Denk hierbij aan op maat gemaakte duurzaamheidsrapportages, het automatiseren van AI-gestuurde alerts over duurzaamheid in de hele supplychain en het verbeteren van de besluitvorming dankzij grondige analyses van milieueffecten en financiële voordelen.

Binnenkort krijgen SAP-klanten op Google Cloud toegang tot de nieuwe AI-gestuurde functionaliteit. Daarmee kunnen ze belangrijke data uit SAP Datasphere en SAP Sustainability Control Tower combineren met externe ESG-gegevens en de krachtige generatieve AI-modellen van Google Cloud.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Branche > Automotive, Duurzaamheid, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED