Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud

Plaatsingsdatum 16-10-2023
Berichtdatum 16 oktober 2023

De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud. De oplossing biedt de volledige functionaliteiten van SAP ERP Central Component. Het brengt financiën, productie, operations en leveranciers samen op één cloudplatform. Die bundeling is geoptimaliseerd voor talloze branches.

Als onderdeel van RISE with SAP heeft de private edition van SAP S/4HANA Cloud een releasecyclus van twee jaar. Binnen die twee jaar worden er om de zes maanden nieuwe functies en verbeteringen uitgebracht. Het onderhoud wordt ook uitgebreid van vijf naar zeven jaar, zodat klanten meer waarde halen uit hun investering.

Premium Plus Package
De nieuwe Premium Plus Package voor RISE with SAP combineert AI-technologie met duurzaamheid en geavanceerde financiële oplossingen. Daardoor kunnen bedrijven sneller innoveren, beter geïnformeerde beslissingen nemen en de waarde van bedrijfsgegevens ontsluiten.

Door snelle marktontwikkelingen en complexe en continu veranderende wetgeving hebben steeds meer organisaties behoefte aan cloudgebaseerde systemen en processen. Ongeacht in welke branche ze actief zijn. RISE with SAP-klanten kunnen kiezen uit verschillende pakketten om de beste resultaten te behalen. Dit omvat een nieuw premium plus-pakket met extra tools voor het realiseren van een snellere en betere besluitvorming en het maximaliseren van de impact van AI op bedrijfsprocessen.

Dit houdt het premium pluspakket in:

 • Met het premium pluspakket krijgen organisaties meer inzicht in duurzaamheid. Dit wordt bereikt door de uitstoot van CO2 en andere hulpbronnen te integreren in essentiële bedrijfsprocessen, deze gegevens te berekenen en te delen binnen de gehele waardeketen. Op deze manier kunnen zij zorgdragen voor het naleven van voortdurend veranderende Environmental, Social en Governance (ESG)-normen voor rapportage.
   
 • Het voegt nieuwe AI-mogelijkheden toe voor ERP met behulp van de recent aangekondigde AI-copilot Joule. Joule destilleert en contextualiseert snel gegevens uit meerdere systemen voor slimmere inzichten.
    
 • Financieel managers kunnen sneller en effectiever beslissingen nemen. De nieuwe functies optimaliseren de planningsactiviteiten, verhogen de nauwkeurigheid van prognoses met geïntegreerde financiële en niet-financiële bedrijfsdata en verbeteren het beheer van facturen en incassoprocessen. Zo kunnen ze hun financiële prestaties naar een hoger niveau tillen.
   
 • Gebruikers hebben de mogelijkheid om een geïntegreerd ERP-systeem te creëren met een leveranciersportaal. Dit portaal vereenvoudigt de naleving van uitgaven door een nauwe samenwerking met een breed netwerk van leveranciers mogelijk te maken en inkoop- en factureringstransacties te automatiseren.

Ondersteuning bij cloudtransitie
Het nieuwe conversie- en moderniseringsprogramma voor RISE with SAP is afgestemd op de specifieke situatie van elke klant. Het programma omvat:

 • • RISE with SAP adoptieframework voor het plannen van conversie en de SAP Signavio Process Insights-oplossing voor het ontwikkelen van een businesscase.
   
 • SAP Customer Evolution-kit: een nieuwe gratis dienst die één-op-éénsessies met SAP-experts aanbiedt om te evalueren hoe je het beste kunt overstappen naar SAP S/4HANA Cloud. De kit levert binnen zeer korte tijd een gepersonaliseerd en bruikbaar transformatieplan.

Daarnaast werkt SAP aan een nieuwe dienst die deskundige hulp biedt aan RISE with SAP-klanten. Zij krijgen hierbij ondersteuning bij het upgraden naar de nieuwste versie van SAP S/4HANA Cloud. Deze dienst vermindert technische hindernissen en stroomlijnt bedrijfsprocessen, zodat hun systemen optimaal zijn ingesteld om te draaien in een cloud-geoptimaliseerd model.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > ERP, Duurzaamheid, SAAS, Cloud Computing, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED