Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Exact en E-factureren: complexe facturen slimmer en sneller verwerken

Plaatsingsdatum 09-03-2024
Berichtdatum 6 maart 2024

Er zijn facturen die net even wat complexer zijn dan je lunchbonnetje bij de supermarkt. Wanneer je wel eens zaken hebt gedaan met een horecagroothandel of bedrijfsauto's leaset bij een leasemaatschappij, dan weet je dat deze facturen om wat extra inspanning vragen bij de verwerking in de administratie.

Een bekend voorbeeld daarvan is de factuur van de Sligro die werkt met eigen factuurvelden die niet standaard op elke factuur te vinden zijn. Zoals de artikelgroepen van de Sligro.

Menig ondernemer krijgt de factuur nog per post of e-mail toegezonden. In beide scenario's ben je op zijn best afhankelijk van scan en herken software om deze inkoopfactuur te boeken, maar met deze aanpak worden je factuurregels niet automatisch meegenomen. Mocht je een grootboekrekening hebben waar je je drankinkoop op boekt en een andere grootboekrekening hebben voor het bijbehorende statiegeld, dan heb je geen andere keuze dan dit handmatig te specificeren. Deze aanpak kost niet alleen een hoop tijd maar is ook nog eens foutgevoelig.

E-facturen
Een oplossing voor bovenstaande is E-facturen.
Een e-factuur is een factuur in de vorm van een gestructureerd digitaal bestand dat zonder menselijke tussenkomst kan worden uitgelezen door boekhoudsoftware. Een e-factuur bevat op z'n minst dezelfde gegevens als ieder andere factuur, maar netjes geordend en digitaal. Dit maakt het niet alleen mogelijk om meer gegevens over te nemen van de factuur, maar er ook meer mee te doen. Bovendien worden deze gegevens één-op-één overgenomen, dus het risico op fouten is nihil.

Lees complete artikel "Complexe facturen slimmer en sneller verwerken met e-facturatie".
  

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, Robotic (accounting) en AI, SAAS, Cloud Computing, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED