Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Caseware introduceert ESG-app

Plaatsingsdatum 29-03-2024
Berichtdatum 28 maart 2024

Veel bedrijven kunnen er binnenkort niet meer omheen: ESG-rapportage. Maar, hoe pak je dat aan? Wat moet er in dit rapport komen? Waar haal ik deze informatie vandaan? Gelukkig komt Caseware binnenkort met ESG-rapportage software. Je kunt erop vertrouwen dat je rapportage van hoge kwaliteit is en voldoet aan alle vereisten van de ESRS. ESRS (European Sustainability Reporting Standards) zijn de Europese normen voor duurzaamheidsverslaglegging.

Uitdagingen bij ESG-rapportage
Grote corporates zijn zich ervan bewust dat ESG-rapportage steeds belangrijker wordt, maar ze worstelen met de uitvoering ervan. Jeffrey Meijerink, Salesmanager bedrijfsleven, ziet dat terug bij zijn klanten. “De wereld van ESG is nieuw, omvangrijk, en vaak nog onduidelijk en onzeker. Bedrijven stellen zich vragen als: Welke informatie moeten we verzamelen? Waar halen we deze informatie vandaan? Kunnen we erop vertrouwen? Hoe documenteren we het? Hoe krijgen we dit gepresenteerd in een XBRL-rapportage?”

Stapsgewijze begeleiding
Terwijl sommige andere producten zich uitsluitend richten op het uiteindelijke rapport, begeleidt Caseware je door het volledige proces. Het draait niet alleen om de prestaties, maar vooral om het vinden van inzicht. Via gerichte vragenlijsten word je door het proces geleid. Allereerst wordt nagegaan welke onderwerpen binnen jouw organisatie materieel zijn. Als de geanalyseerde ESG-onderwerpen materieel zijn, bijvoorbeeld watervervuiling, dan krijg je gerichte vragenlijsten om deze onderwerpen in kaart te brengen. Je wordt dus stap voor stap begeleid om tot een volledig en accuraat rapport te komen. Hoe moet ik dit berekenen? Of hoef ik dit helemaal niet te berekenen? Is dit deel van de rapportage relevant voor mijn organisatie? De ESG-app van Caseware gidst je door al deze vragen. De nieuwe ESG-app is overigens cloud-based, waardoor je de app kunt gebruiken op ieder apparaat, waar je ook bent.

Samenwerking met Caseware Duitsland
Dankzij onze nauwe samenwerking met Caseware Duitsland kunnen we binnenkort de ESG-app in Nederland introduceren. Caseware Duitsland heeft zich ingespannen om een robuuste app voor duurzaamheidsrapportage te ontwikkelen, die binnenkort beschikbaar zal zijn voor de Nederlandse markt. De app staat bekend om zijn betrouwbaarheid en we kunnen vertrouwen op de Duitse punctualiteit die we kennen van onze oosterburen.
  

Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren, Duurzaamheid, Branche > Financials, SBR / XBRL , Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding Caseware
Internet URL Caseware

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED