Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Begrippen > Chatbot

Een chatbot beschouwen we als een softwaresysteem dat automatisch antwoord geeft op gestelde vragen en reacties. Door de inzet van een dergelijk systeem is het mogelijk om grote delen van gesprekken te automatiseren.

Nadere toelichting:

Op internet staan onder andere de volgende definities:

Een chatterbot, chatbot of kortweg bot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Het is dan ook een samenvoeging van het woord 'chat' en 'robot'. Chatbots zijn te vinden op websites en in Instant Messenger-programma’s, zoals Facebook Messenger en WhatsApp” (vertaald uit het Engels, bron: Wikipedia).

Een chatbot is een computerprogramma dat menselijke conversatie of chat simuleert via kunstmatige intelligentie. Ze zijn meestal te vinden op websites en worden gebruikt om te communiceren met een persoon - je hebt ze misschien op winkelsites gezien als een assistent voor klantenservice” (vertaald uit het Engels, bron: Digital.gov).

Bovenstaande geeft de overeenkomst met RPA en Robotic accounting aan, te weten: het overnemen van menselijke handelingen (bij Chatbots een conversatie voeren via internet) door de computer

Chatbots werken op basis van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence - AI) en zijn daarmee zelflerend. Chatbots worden met name ingezet bij klantenservices, zoals een helpdesk van een verzekeraar, softwareleverancier of webwinkel.

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele aandachtspunten als het gaat om de inzet van een Chatbox, te weten: chatbots kunnen (nog) niet altijd overweg met complexe vragen en missen de empathie om de stemming van hun gesprekspartner te beoordelen.

Chatbot technologie in combinatie met spraakherkenning kan front office activiteiten ondersteunen met behulp van RPA.

Web pagina's over [ Chatbot ]
RPA (Robotic Process Automation)
Web pagina onderdelen met [ Chatbot ]
CFO software landscape
ICT Accountancy softwarelandschap
Blogs op deze website over [ Chatbot ]
Hoe je medewerker promotie verdient en krijgt dankzij de chatbot (28-10-2019)
Stel, je hebt een administratie- of accountantskantoor en een medewerker heeft al meerdere keren aangegeven een stap hogerop te willen. Als accountant gun jij hem die stap, maar het kan niet want waar haal je zo snel vervanging vandaan? Maak kennis met de boekhoudbot.
Robots in finance is dichterbij dan je denkt: no hands accounting (30-08-2017)
Van virtual assistants tot chatbots voor het beantwoorden van klantvragen; robots worden steeds vaker toegepast in ons dagelijks leven. Nog een stapje verder gaan Google’s DeepMind en IBM’s Watson. Deze supermachines maken op een geheel nieuwe manier gebruik van een wereldwijde databank aan informatie. Zij doen iets wat we ons een aantal jaren geleden nog niet eens konden voorstellen.
White papers op deze website over [ Chatbot ]
Accountancy 2020: visie op ict-ontwikkelingen met o.a. robotic accounting, chatbots, virtuele assistenten en AI (24-02-2018)
Ict en automatisering hebben altijd een belangrijke rol gespeeld voor het moderne accountants- of administratie-kantoor. Inmiddels is ict echter onlosmakelijk verbonden met de manier waarop kantoren werken. Technologie is de driver voor de toekomstige manier van werken en de wijze waarop kantoren hun dienstverlening zullen gaan en kunnen aanbieden.
Softwarepakketten met [ Chatbot ] Leverancier
Mobile Service Cloud
Software voor Klantenservice, Helpdesk, Customer Support, Customer Care, Chatbot
CM.com

Onerzoeksbureau GBNED