Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Riho heeft met SAP S/4HANA grip op de volledige productieketen

Plaatsingsdatum 02-05-2023
Berichtdatum 1 mei 2023

Welk warehouse heeft welke producten op voorraad? Kunnen deze producten op transport? Welke producten moeten nog geproduceerd worden? Welke orders zijn verwerkt? Wanneer wordt de order bij de klant geleverd? Met SAP S/4HANA Cloud, public edition kan Riho al deze vragen direct beantwoorden.

Riho produceert en levert eigentijdse ligbaden, whirlpools, douches en overige badkamermeubelen. Hiervoor heeft het bedrijf vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, Hongarije en Tsjechië. Het internationale hoofdkantoor staat in Tilburg.

De verschillende systemen van de internationale vestigingen waren echter niet met elkaar geïntegreerd. Door dit versnipperde applicatielandschap had de organisatie geen inzicht in de totale supplychain en in de dagelijkse processen zoals productie, voorraad, verkoop en logistiek. Standaardisatie van de systemen was hard nodig om al deze processen beter inzichtelijk te krijgen en te stroomlijnen.

Gerichte doelstellingen
Locaties maakten gebruik van drie verschillende systemen, met ieder hun eigen data en eigen processen”, vertelt Guy Claesen, Group CEO van RIHO International. “Hierdoor wissel je continu data uit, en heb je op meerdere plekken identieke data staan die lokaal worden beheerd. Dat verhoogt het risico op fouten. We hadden daarnaast te weinig inzicht in bijvoorbeeld de productieplanning van andere locaties. Zo wisten we pas op het moment van transport dat er een bad vanuit Tsjechië werd geleverd. Klanten kun je op deze manier niet inlichten over de productie- en levertermijn, terwijl dat wel een klanteis is.”

De badkamerspecialist wilde toe naar een uniforme manier van werken en naar een ‘single source of truth’. “We hadden behoefte aan één enkel systeem voor alle organisaties binnen de Riho Group”, aldus Claesen. “Daarmee kunnen we ‘one way of working’ en een eenduidig datamanagement voor alle vestigingen realiseren.”

Logische keuzes
Het bedrijf vond de oplossing in de implementatie van cloud-ERP, waarvoor SAP middelgrote bedrijven GROW with SAP biedt. Hiermee krijgen ze tools in handen voor een snelle implementatie en probleemloze updates. Claesen: “SAP S/4HANA Cloud, public edition helpt ons een compleet beeld te krijgen van de voorraad, capaciteit en levertijden, wat zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering voor Riho en een betere ervaring voor onze klanten over de hele wereld.”

De Oost-Europese locaties werkten al met SAP ECC, waardoor het personeel daar enigszins bekend was met de software van SAP en de leercurve lager zou zijn. Claesen: “Wij hebben bovendien voor een cloudoplossing gekozen omdat we een middelgroot bedrijf zijn. Kies je voor on-premise ERP, dan heb je al snel een grote IT-afdeling nodig. Wij hebben één ICT-beheerder in huis. We zagen een lokale installatie met servers om die reden niet zitten.”

In Tsjechië werkte Riho eerder al naar tevredenheid samen met SAP-partner NTT DATA Business Solutions. “Die samenwerking zetten we graag voort”, aldus Claesen. “Een aanpassing van het ERP-systeem vraagt om meer dan alleen de installatie van een stukje software. Dan ben je eigenlijk al bezig de hele organisatie te reorganiseren. Als een bedrijf bereid is zich aan te passen aan het systeem, en niet andersom, dan verloopt de implementatie vaak een stuk soepeler.”
 

Categorie(n) Soort > ERP, Soort > Logistiek
Bronvermelding Sap
Internet URL Sap

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA [23-05-2024]

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen [24-04-2024]

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk [10-03-2024]

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel [19-02-2024]


Onerzoeksbureau GBNED