Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP voorziet HR SuccessFactors-oplossingen van AI-mogelijkheden

Plaatsingsdatum 10-10-2023
Berichtdatum 9 oktober 2023

SAP heeft de gehele SAP SuccessFactors HXM-suite voorzien van nieuwe AI-mogelijkheden. De functionaliteiten ondersteunen alle hr-disciplines, van talentwerving en medewerkerseducatie tot interne mobiliteit en prestatiemanagement.

Dit zijn de nieuwe functionaliteiten:

  • Generative AI;
    Generative AI helpt leidinggevenden en recruiters bij het opstellen van functiebeschrijvingen. Ook ondersteunt het medewerkers bij het vinden van relevante trainingen die gericht zijn op hun loopbaanontwikkeling en het bevorderen van hun persoonlijke groei.
      
  • Joule;
    Joule, de persoonlijke AI-assistent van SAP, helpt mensen hun werk sneller gedaan te krijgen en betere bedrijfsresultaten te boeken. Binnen SAP SuccessFactors vereenvoudigt Joule bijvoorbeeld het vinden van informatie en het beantwoorden van hr-gerelateerde vragen voor medewerkers. Daarnaast biedt Joule ondersteuning bij taken zoals het goed- of afkeuren van verlofaanvragen en het doorvoeren van naamswijzigingen.

    SAP zal begin 2024 Joule verder uitbreiden met nieuwe functionaliteiten, waaronder in- en uitklokken, het bekijken van salarisoverzichten en het opstellen van onbevooroordeelde functiebeschrijvingen.

  • De talent intelligence hub;
    De talent intelligence hub fungeert als een AI-gedreven motor voor de opleidings- en talentstrategie van een organisatie. Deze functie creëert een vaardighedenportfolio voor elke medewerker binnen de organisatie. De oplossing baseert de vaardigheden en eigenschappen automatisch op gegevens uit bijvoorbeeld prestatiefeedback en dynamische teams.

    Met de talent intelligence hub kunnen organisaties profiteren van een gestandaardiseerd vaardighedenmodel om processen zoals werving, onboarding, prestatiemanagement en medewerkersontwikkeling te ondersteunen. Medewerkers hebben de mogelijkheid om persoonlijke gegevens op te bouwen en op te slaan, zoals hun ambities, motivaties, stijlen en voorkeuren. Managers kunnen vaardigheden en andere kenmerken van hun teamleden bekijken, toevoegen en bijwerken. De hub geeft organisaties bovendien meer inzicht in over welke vaardigheden de workforce beschikt en welke nog ontbreken. Deze inzichten zijn belangrijk voor effectieve talentwerving.
      
Categorie(n) Branche > Financials, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen [24-04-2024]

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk [10-03-2024]

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel [19-02-2024]

Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM [04-12-2023]


Onerzoeksbureau GBNED