Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Veel organisaties hebben geen adequate tools voor hybride werken

Plaatsingsdatum 26-02-2023
Berichtdatum 24 februari 2023

64 procent van de Nederlandse werknemers en beleidsmakers geeft aan dat zijn organisatie nog steeds geen adequate tools of technologieën heeft voor hybride werken. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4, ERP-leverancier voor dienstverlenende organisaties, onder 250 Nederlandse werkenden in uiteenlopende sectoren. 81 procent geeft dan ook aan dat binnen hun bedrijf het flexibel werkbeleid wel eens onder de loep mag. 

Goede adoptie nieuwe technologieën
Het gebrek aan de juiste tools lijkt niet te maken te hebben met hoe goed een technologie wordt geadopteerd binnen organisaties. Zo geeft 68 procent aan dat adoptie van nieuwe technologieën binnen hun bedrijf goed gaat. Daarvan zegt 25 procent zelfs dat ze daarin geen enkele ruimte voor verbetering zien. De nieuwste tools en technologieën waar met name mee gewerkt wordt zijn workflow automation en data management tools. Beide worden door 87 procent van de bedrijven al in enige mate ingezet.

Maar ook de cloud (86%), real time reporting tools (84%) en AI en Machine Learning (84%) worden breed omarmd. Opvallend is dat ondanks dat veel Nederlandse bedrijven gebruikmaken van deze tools, men in Europa wel iets achterloopt ten opzichte van de APAC-regio. Daar is de adoptiegraad van alle tools nét wat hoger: 88 procent van de bedrijven is daar bijvoorbeeld bezig met cloudmigratie, tegenover 83 procent in Europa.
 

Categorie(n) Branche > Financials, Robotic (accounting) en AI, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Unit4
Internet URL Unit4

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED