Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Toucan Toco Studio: BI-dashboards ontwikkelen zonder hulp van IT-afdeling

Plaatsingsdatum 28-09-2019
Berichtdatum 26 september 2019

‘Autonomous dashboarding’ maakt bedrijfsdata toegankelijk voor alle medewerkers

Toucan Toco, specialist in data-storytelling, wil een einde maken aan het leger IT-consultants dat een organisatie nodig heeft om een BI-tool te implementeren. Met Toucan Toco Studio ontwerpen en ontwikkelen medewerkers voortaan zelf BI-dashboards (‘autonomous dashboarding’) op basis van bedrijfsdata, zonder hiervoor diepgaande kennis nodig te hebben van data-analyse.

Toucan Toco Studio is een intuïtieve tool waarmee iedereen snel en eenvoudig een dashboard kan ontwikkelen op basis van bedrijfsdata. Met Trial Scenario, een online leermodule van een uur, maken gebruikers in een speciale omgeving hun eerste applicatie. Sluipt er een fout in het ontwerp, dan ziet een gebruiker dit direct door de ‘live preview’-functie. Bovendien krijgt hij een proactieve foutmelding met een mogelijke oplossing om de fout te herstellen.

Design-first: tijdsbesparing voor de IT-afdeling
Met Toucan Toco Studio is het mogelijk om zeer snel een prototype op te leveren. De behoefte aan dashboards en rapporten vanuit de business is groot en niet zelden verandert de specifieke vraag tijdens het ontwikkelproces. Bovendien gaat de meeste tijd vaak zitten in het verbinden van de onderliggende data. Met de ‘design-first modus’ in Toucan Toco Studio creëren gebruikers eerst de ‘storyline’, die ze vervolgens door verschillende stakeholders laten checken. Deze storyline is gebaseerd op fake data, waardoor de IT-afdeling tijdens het ontwerpproces nog niet in actie hoeft te komen. Pas als het ontwerp definitief is, wordt met de ‘Data connector interface’ de fake data vervangen door de daadwerkelijke bedrijfsdata.

Toucan Doco: online kennisbank voor gezamenlijke ontwikkeling
Om ‘autonomous dashboarding’ door gebruikers en bedrijven, dus zonder (IT-)hulp van buitenaf, mogelijk te maken, heeft Toucan Toco een een uitgebreide kennisbank (Toucan Doco) ontwikkeld. Hierin zijn drie rollen gedefinieerd: small app designer, IT-manager en sysadmin. Daarnaast is er de ‘Community of Data Storytellers’ waar leden gebruik kunnen maken van een online supportplatform, wekelijks product-updates krijgen en workshops kunnen volgen. 

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding Toucan Toco
Internet URL Toucan Toco

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED