Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Ctac toegetreden tot High Tech Software Cluster van Brainport Development

Plaatsingsdatum 26-08-2020
Berichtdatum 26 augustus 2020

Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft zich in juli aangesloten bij het High Tech Software Cluster (HTSC), een project van Brainport Development. Deze samenwerking past bij de organisatieontwikkeling die de Business & Cloud Integrator doormaakt, waarbij het bedrijf steeds verder opschuift van traditionele ERP-leverancier naar innovatieve businesspartner.

Het High Tech Software Cluster bestaat uit een dertigtal software-ontwikkelende bedrijven en is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Het cluster richt zich op innovatieve technologische ontwikkelingen in de maakindustrie.

Innovatie tastbaar maken
Ctac zet sterk in op innovatie. Frank Koppen, Director of Innovation bij Ctac, verwacht dat het HTSC daar alle ruimte voor biedt. “We willen innovatie vertalen naar praktische use cases. Dat doen we niet alleen door gave technologie neer te zetten, maar ook door te zorgen dat taken, rollen en verantwoordelijkheden in de organisatie geborgd zijn, zodat innovatieve oplossingen tastbaar worden en ook daadwerkelijk landen.”

Binnen het HTSC wil Ctac intensief samenwerken met partijen die zich bezighouden met het ontwikkelen van de allernieuwste technologieën en oplossingen. “Onze uitgebreide kennis van de wensen en eisen van de business – waar deze oplossingen uiteindelijk gebruikt gaan worden – vult die hoogwaardige technische kennis naadloos aan”, stelt Koppen. “Zo ontwikkelen we samen de hightechoplossingen waar de markt naar op zoek is. Wij kunnen de andere partijen binnen het cluster helpen om proposities en verkoopbare oplossingen neer te zetten.”

Cloud-expertise
Naast businesskennis voegt Ctac ook diepgaande cloud-expertise toe aan het cluster. Ctac is een van de weinige partijen die aan de specifieke cloud-eisen kan voldoen waarop de HTSC-oplossingen draaien. HTSC Manager Wim Renders zegt daarover: “Hoewel de cloud nog voor velen vraagtekens oproept, is er ook heel veel vraag naar expertise in veilige cloud-oplossingen voor de maakindustrie. Een ondergeschoven kindje, als je het mij vraagt, in een tijd waarin kostenbesparingen extra interessant zijn.”

Over het High Tech Software Cluster
Het High Tech Software Cluster, een project van Brainport Development, behoort tot de officiële Smart Industry Fieldlabs en maakt deel uit van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Dit programma is opgesteld door bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en brancheverenigingen in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Door samen sneller en slimmer producten en productieprocessen te realiseren en (innovatie)faciliteiten te delen, ontstaat een lager kostenniveau, hogere kwaliteit van het product en bovenal een snellere time to market. Bij het innovatieprogramma zijn in totaal zo’n 75 bedrijven en 6 kennisinstellingen aangesloten. De faciliteiten voor de Fabriek van de Toekomst worden op dit moment gerealiseerd op het terrein van Brainport Industries Campus.
www.hightechsoftwarecluster.nl 

 

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > ICT bedrijven, ICT Innovatie, Soort > ERP
Bronvermelding Ctac
Internet URL Ctac

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

HB Capital kiest voor Fit4RealEstate-oplossing van Ctac [21-01-2020]

Ctac behaalt tweede plaats in internationale SAP Analytics Designer Hackathon [08-10-2019]

Sligro Food Group kiest voor omnichannel POS-systeem van Ctac [04-09-2019]

Aham Vastgoed verbetert bedrijfsprocessen met Fit4RealEstate-oplossing van Ctac [05-06-2019]

Action werkt efficiënter met point-of-sale-systeem XV5 van Ctac [19-02-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED