Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl november 2023: boekhoudsoftware en innovatiediagrammen

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave november 2023

Actueel

Nieuw op onze website zijn innovatiediagrammen die zijn afgeleid van de meest recente uitgave van de Gids boekhoudsoftware. De aanwezigheid van bepaalde functies wordt uitgedrukt in een percentage per categorie (klein, mkb en groot).

Onderstaand is een voorbeeld opgenomen van een 2-tal innovatiediagrammen.
In één oogopslag is duidelijk in welke mate bepaalde functies aanwezig zijn in boekhoudsoftware voor de verschillende categorieën.

Boekhoudsoftware innovatiediagram E-factureren en Liquiditeit

Bij voldoende belangstelling worden dergelijke innovatiediagrammen ook opgenomen voor andere softwaresystemen, zoals salaris- en HRM software.
Zie alle beschikbare nu beschikbare innovatiediagrammen voor boekhoudsoftware.


Onderzoek en artikelen

Nieuwe uitgave Gids boekhoudsoftware
Meer dan 50 boekhoudpakketten zijn in kaart gebracht via de Gids boekhoudsoftware 2023. Met boekhoudsoftware voor klein bedrijf, mkb en grote organisaties wordt inzicht geboden in vele functies. Met ditmaal extra aandacht voor elektronische gegevensuitwisseling, zoals:

 • Elektronische BTW-aangifte en ICP-opgave; waarbij de BTW-aangifte en ICP-opgave vanuit het boekhoudpakket elektronisch aangeleverd worden aan de Belastingdienst.

 • Scannen en herkennen van boekingsbonnen; met als doel de bonnen digitaal te archiveren en zoveel mogelijk automatisch te boeken.

 • Automatische bankkoppelingen; via moderne PSD2-koppelingen met alle banken in Nederland en andere EU-landen. Waarbij elektronische rekeningafschriften automatisch in de boekhouding terecht komen, gevolgd door het automatisch boeken van de afschriftregels.

 • Elektronisch factureren via Peppol; zowel uitgaande- als inkomende facturen uitwisselen via het Peppol platform. Met ook de mogelijkheid van factuur retourberichten om de afzender van een factuur automatisch op de hoogte te houden van de status c.q. afhandeling van de factuur bij de ontvanger.

 • Open API's; realtime gegevensuitwisseling tussen boekhoudsoftware en andere systemen via API’s, op basis van OpenAPI standaarden beschreven. 

Maar ook functies als Vaste activa administratie, Verplichtingenregistratie, Liquiditeitsplanning en ondersteuning van RGS komen aan de orde. 
Meer informatie en gratis opvragen Gids boekhoudsoftware

Nieuwe uitgave Gids salaris- en HRM software 2023/2024
Het aanbod van salarissoftware is afgelopen jaren aan het afnemen. Dat komt niet in de laatste plaats door de nodige overnames van softwareleveranciers door branchegenoten. Al met al valt er nog genoeg te kiezen als het gaat om salaris- en HRM-software. Het aantal salarisoplossingen, al dan niet gecombineerd met HR-functies, bedraagt nog altijd ruim 30 softwaresystemen.

Gericht op salarissoftware worden in de gids per oplossing zo’n 50 functies en eigenschappen onderscheiden, zoals: verlonen van alle cao’s met ook ondersteuning van bouwlonen en uitzendbureaus, aanwezigheid van salarisschalen, ondersteuning belastingregelingen (voor onder andere stagiairs, meewerkende kinderen en dienstverlening aan huis), WW-premie laag of hoog met signalering overschrijding, XML Auditfile Salaris en loonheffing betalen met iDEAL.

Daarnaast wordt apart aandacht besteed aan functionaliteit op het gebied van Employee Self Service, voldoen aan richtlijnen van de AVG en koppeling met andere softwaresystemen. Bij dit laatste onder meer een koppeling met boekhoudsoftware voor de loonjournaalpost. Het handmatig overnemen van dit laatste is niet meer van deze tijd.
Meer informatie en gratis opvragen Gids salaris- en HRM software.

RPA en Robotic accounting: terugblik seminar op 11 oktober 2023
Op woensdag 11 oktober 2023 heeft in Expo Hoevelaken het Seminar "RPA en Robotic accounting" plaatsgevonden. Enthousiaste sprekers hebben hun kennis gedeeld met zo'n 100 aanwezigen. Presentaties van meerdere sprekers zijn nu online beschikbaar.
Lees verder en opvragen presentaties.

Verwacht

 • Gids software voor externe verslaggeving en audit (december 2023)
  Deze gids is een vervanging van drie afzonderlijke rapporten over externe verslaggeving en audit software voor de accountancy. Met name de hedendaagse cloudoplossingen zullen centraal staat, waarbij automatische gegevensuitwisseling ook een belangriijke rol speelt. En de gids kent een nieuw procesmodel waarin digitaal dossierbeheer, workflow en werkprogramma's samen tot uitdrukking komen.

 • Elektronisch factureren en scan en herken van boekingsdocumenten (februari 2024)
  Afgelopen jaren lag de nadruk bij dit rapport op scannen en herkennen van inkomende boekingsdocumenten. Vanaf de komende uitgave ligt de nadruk op elektronisch factureren en in het bijzonder elektronische factuurverwerking (inkomend). Ook het scannen en herkennen van boekingsbonnen via een smartphone komt aan de orde. En tot slot blijft er aandacht voor de klassieke oplossingen op het gebied van scannen, herkennen en verwerken van boekingsdocumenten.

 • Practice management software (maart 2024)
  Dit rapport is gericht op kantoor ondersteunende software voor de accountancy. Bij de selectie van dergelijke systemen staat voorop dat deze in ruime mate afgestemd zijn op de werkwijze binnen een accountantskantoor. Ook is aandacht voor aparte oplossingen m.b.t. “Compliance en cliëntacceptatie”, "Portaalsystemen" en "Digitaal ondertekenen".

 • Gids RPA, robotic accounting en AI (april 2024)
  Deze uitgave behandelt zowel Robotic process automation (RPA), Robotic accounting, Artificial Intelligence (AI) en daaraan gerelateerde ontwikkelingen. RPA en Robotic accounting hebben al langer de aandacht in dit rapport. Nieuw is de invloed van Artificial Intelligence en machine learning (als deelgebied van AI).

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Factuurfinanciering via Bizcuit heeft mijn bedrijf flexibiliteit gegeven om te groeien
De ervaring van Erwin Nijhuis met Bizcuit laat weinig te wensen over. Erwin waardeert de handige mobiele identificatie, waardoor hij zijn financiële zaken moeiteloos vanaf verschillende locaties kan regelen. Het gebruiksgemak, zelfs voor niet-Rabobank klanten, spreekt hem enorm aan. Volgens hem is de ondernemersapp van Bizcuit van onschatbare waarde voor elke ondernemer.
Lees paper.

Hoe Nmbrs frustraties van HR oplost met software
Je kent het vast wel, het eindeloos overzetten van medewerkersgegevens van het ene systeem naar de andere. En voor je het weet zit er een fout in de berekening en moet je overnieuw beginnen. Het gebeurt gelukkig weinig maar het is wel enorm frustrerend áls het gebeurt. In deze blog nemen we je mee in 3 veelvoorkomende frustraties in het HR vak en de oplossing van Nmbrs in de software.
Lees paper.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Referentie Grootboekschema
We besteden speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB).
Daarvoor is dit vaste onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen.

Ditmaal aandacht voor het volgende:

Alles over RGS
Complete RGS gids: ontstaan, invloed SBR programma en RGS MKB.
Aanvragen gratis gids.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

De EHBDO-kit van Alert Online helpt je op weg bij digitale ongelukken [ 27-10-2023 ]
Online criminelen worden steeds slimmer. Een digitaal ongeluk zit in een klein hoekje. Wie is dan de aangewezen persoon in jouw organisatie bij wie je altijd terecht kunt, die je geruststelt en die meteen de juiste actie onderneemt? Inderdaad, de DHV-er! In deze toolkit vindt een DHV-er alle tools om collega's te helpen, jouw Eerste Hulp Bij Digitale Ongelukken.
Lees verder...

Ander nieuws

SAP voorziet HR SuccessFactors-oplossingen van AI-mogelijkheden [ 10-10-2023 ]
SAP heeft de gehele SAP SuccessFactors HXM-suite voorzien van nieuwe AI-mogelijkheden. De functionaliteiten ondersteunen alle hr-disciplines, van talentwerving en medewerkerseducatie tot interne mobiliteit en prestatiemanagement.
Lees verder...

Integratie tussen SalesManager Software en Payt [ 10-10-2023 ]
Dankzij de integratie tussen SalesManager Software en Payt is het nu mogelijk om facturen die zijn gegenereerd in SalesManager direct online beschikbaar te maken in Payt. Vanuit dit platform kunnen de uiteindelijke facturen naar de klanten worden verzonden, inclusief een iDEAL- of PayPal-betaallink. Bovendien biedt Payt ondersteuning voor opties zoals Peppol en UBL.
Lees verder...

Overname belastingsoftwarebedrijf Processfive door xxllnc, leverancier GovTech-software [ 13-10-2023 ]
xxllnc, leverancier van GovTech-software, breidt haar marktpositie verder uit met de toevoeging van belastingsoftwarebedrijf Processfive. De strategische combinatie met Processfive betekent een verdere groei van xxllnc’ huidige portfolio van belastingapplicaties zorgt ervoor dat er een complete oplossing geleverd kan worden binnen het belastingdomein.
Lees verder...

Touchless boekhouden - op weg naar een toekomst zonder handmatige invoer [ 13-10-2023 ]
Als accountant ken je natuurlijk de voordelen van automatisering. Het automatisch verwerken van bankmutaties is bijvoorbeeld voor veel kantoren al de normaalste zaak van de wereld. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om standaardprocessen verregaand te automatiseren. Hoe laat je de software nou echt voor je werken?
Lees verder...

De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud [ 16-10-2023 ]
De 2023 release van SAP S/4HANA Cloud, private edition vereenvoudigt de overstap naar de cloud. De oplossing biedt de volledige functionaliteiten van SAP ERP Central Component. Het brengt financiën, productie, operations en leveranciers samen op één cloudplatform. Die bundeling is geoptimaliseerd voor talloze branches.
Lees verder...

Samenwerking WhiteVision en Acto helpt installatiebedrijven tijd besparen [ 16-10-2023 ]
Installatiebedrijven gaan nog meer tijd besparen dankzij de koppeling tussen de software van Acto en WhiteVision. De integratie zorgt voor een snellere afhandeling van de financiële administratie. Dankzij de koppeling is het overtypen van inkoopfacturen verleden tijd en zijn de facturen direct verwerkt in de ERP-software van Acto.
Lees verder...

Grote update software Urios: helpt advocatenkantoren efficiënter werken [ 18-10-2023 ]
Urios is een softwarepakket voor advocaten, gericht op kantooradministratie. Urios voert constant kleine verbeteringen door op basis van de feedback van hun gebruikers. Een paar keer per jaar brengen zij een grote update uit, waarvan deze maand de tweede van 2023. De belangrijkste ontwikkelingen leest u hier.
Lees verder...

NIS2 tool gelanceerd: valt jouw organisatie eronder? [ 18-10-2023 ]
De NIS2 is een Europese richtlijn die op dit moment, onder coördinatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid en in samenwerking met de vakdepartementen, wordt vertaald naar nationale wetgeving. Op de pagina Wat gaat de NIS2-richtlijn betekenen voor jouw organisatie kun je meer informatie vanuit het Digital Trust Center vinden over de aanleiding en inhoud van deze richtlijn.
Lees verder...

Bizcuit koppelt met SnelStart: bank-, boekhoud- en facturatie omgeving op elkaar afgestemd [ 18-10-2023 ]
Ondernemers die hun boekhouding via Snelstart doen kunnen veel tijd besparen door bank-, boekhoud- en facturatie omgeving op elkaar af te stemmen en werkprocessen te automatiseren met de Bizcuit ondernemersapp.
Lees verder...

COS315: IT Audit Essentials snel en efficiënt inzicht in de IT beheersing [ 19-10-2023 ]
Vanuit de COS315 is inzicht in de IT General Controls (ITGC) essentieel in de voorbereiding en uitvoering van de controle. Inzicht helpt bij het bepalen van de meest passende aanpak en kan verrassingen voorkomen. Bijvoorbeeld door veranderde omstandigheden in systemen, de organisatie van IT, en/of beheersmaatregelen. inzicht in de ITGC is echter ook randvoorwaarde voor het kunnen toepassen van data analyse.
Lees verder...

Gekko lanceert vandaag haar administratieve diensten en tools in België [ 19-10-2023 ]
Gekko lanceert vandaag haar administratieve diensten in België. Gekko biedt daarmee nu ook de mogelijkheid aan Belgische ondernemers om officieel een online account aan te maken. Net als in Nederland, richt Gekko zich ook in België specifiek op zelfstandige en kleine ondernemers. Er worden ook hier verscheidene administratieve tools aangeboden, zoals urenregistratie, facturering, bonnen scannen, km registratie en nog veel meer.
Lees verder...

NIEUW: PinkWeb Comply helpt jouw KYC-proces [ 19-10-2023 ]
PinkWeb Comply zorgt voor een efficiënter Know Your Customer-proces (KYC), waardoor jij in slechts 5 minuten een risico-inschatting hebt gemaakt. Met deze innovatieve oplossing voldoe jij aan de Wwft-regelgeving zonder concessies.
Lees verder...

Gratis Power Automate Connector van PKIsigning [ 22-10-2023 ]
In een tijdperk waarin organisaties worstelen met personeelstekorten, is het belangrijker dan ooit om te kijken waar je winst kan boeken bij het versnellen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit is waarom Robotic Process Automation (RPA) steeds meer in de belangstelling staat. Met praktische hulpmiddelen en het digitaliseren van onderdelen uit je bedrijfsproces, kun je oplossingen creëren die direct meerwaarde opleveren op de werkvloer.
Lees verder...

Overname van het Belgische epowerhr door BCS HR Software [ 24-10-2023 ]
BCS HR Software (“BCS”), een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, breidt haar internationale activiteiten uit middels de overname van het Belgische epowerhr. De strategische overname markeert een volgende stap in het uitbreiden van BCS’ snelgroeiende positie in de HR Software branche in de Benelux.
Lees verder...

Simplicate automatiseert facturatie door integratie met Peppol [ 24-10-2023 ]
Software scale-up Simplicate lanceert een nieuwe integratie met Peppol. Hiermee leveren gebruikers van Simplicate facturen rechtstreeks af in de administratie van de klant in plaats van facturen te mailen en vervolgens handmatig over te typen. De integratie is een welkome uitbreiding voor klanten van Simplicate die voor overheden werken.
Lees verder...

Qwintess gaat dossiers beheren met M-Files [ 24-10-2023 ]
Qwintess, expert op het gebied van fiscaliteit en accountancy, kondigt met trots haar strategische samenwerking aan met GeONE, specialist in het optimaliseren van document- en informatiemanagement. Qwintess heeft besloten om haar dossiers en documenten onder te brengen in M-Files, het toonaangevende informatieplatform. Voor de implementatie van dit ingrijpende project heeft Qwintess de hulp van GeONE ingeroepen.
Lees verder...

SAP kondigt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden aan binnen het SAP CX-portfolio [ 26-10-2023 ]
SAP kondigt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden aan binnen het SAP CX-portfolio, inclusief de nieuwe generatieve AI-copiloot Joule. Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen bedrijven tijdrovende taken automatiseren en gegevens uit het hele bedrijf snel analyseren. Dit levert waardevolle en bruikbare inzichten op die resulteren in intelligente, gepersonaliseerde ervaringen voor klanten.
Lees verder...

Uw nieuws
Nieuwsberichten kunnen gemaild worden aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2023)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023/2024)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2023)
- ICT Accountancy softwaregids (2023)
- ICT Accountancy standaarden: gegevensmodellen en gegevensontsluiting (2023)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021).

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED