Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - Financial Planning and Analysis > Data storytelling

Data storytelling kan beschouwd worden als een vorm van reporting. In zijn algemeenheid hebben we het dan bij BI over ‘Data visualisatie’, zijnde het op een eenvoudig manier weergeven van informatie. Op een zodanige manier dat de informatie duidelijk en te begrijpen is als communicatie naar de gebruiker van de informatie. Data storytelling is hierbij een belangrijke vorm van ‘Data visualisatie’ en kan samengevat worden als een middel om een boodschap over te brengen. 

Nadere toelichting:

Onder ‘Reporting’ is ‘Infographic’ genoemd als weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit vormt vanzelfsprekend ook een functie van Data storytelling. Andere functies en gebruikte technieken binnen Data storytelling software is onder meer:
- Kleuren(schema’s);
- Achtergrondafbeeldingen;
- Typografie;
- Teksteditors;
- Diagrammen;
- Live graphics met behulp van iFrames.

Web pagina onderdelen met [ Data storytelling ]
CFO software landscape
Blogs op deze website over [ Data storytelling ]
Waarom data storytelling de volgende evolutie is in Enterprise Performance Management (24-07-2020)
Gegevens vertellen je wat er gebeurt, verhalen vertellen je waarom. Door data om te zetten naar verhalen en visueel weer te geven in een dashboard - ook wel data storytelling genoemd - worden het begrip en het gebruik ervan versterkt. Er is geen data-expertise nodig, iedere collega, van welke afdeling dan ook, kan verhalen begrijpen.
5 manieren waarop business intelligence gaat veranderen in 2020 (03-01-2020)
In 2020 wordt elke seconde bijna 1,7 MB aan data gegenereerd. Het potentieel van deze data is oneindig. Toucan Toco, specialist in data storytelling, ziet 5 manieren waarop business intelligence, oftewel het verzamelen, analyseren en presenteren van data om daarmee betere beslissingen te kunnen nemen, in 2020 gaat veranderen.

Onerzoeksbureau GBNED