Softwarepakketten.nl

Begrippen > XAF

XML Auditfile Financieel. Wordt gebruikt ten behoeve van het uitwisselen van gegevens van ondernemers ten behoeve van de Belastingcontrole. Kan ook gebruikt worden om informatie tussen boekhoudsystemen onderling of tussen boekhoudsystemen en rapportagesystemen uit te wisselen.

Site index over [ XAF ]
Auditfile Financieel (XAF)
Onderzoek en artikelen op deze website over [ XAF ]
XML Salaris: initiatief van Belastingdienst en SRA (18-07-2003)
In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van een XML-standaard voor financiele systemen is het nu de beurt aan salarissystemen. Afgelopen jaar is door een 20-tal Nederlandse leveranciers van financiele software, de Belastingdienst en het SRA de standaard XML Auditfile Financieel (XAF) ontwikkeld. Dat deze XML-standaard een succes is blijkt uit het grote aantal softwareleveranciers dat deze standaard inmiddels heeft opgenomen in hun financiele softwaresystemen. De Belastingdienst en het SRA hebben daarom besloten om met een aantal betrokkenen een salarisgegevensmodel op te zetten voor het uitwisselen van salarisgegevens.
WIKI's over [ XAF ]
Boekhoudpakketten selectie checklist Data-analyses voor audits

Bij het doen van een BTW-aangifte (in de meeste gevallen per kwartaal of per maand) en het opstellen van de jaarcijfers voor de jaarrekening, Aangifte Vennootschapsbelasting (VPB) of Winstaangifte Inkomstenbelasting (IB-winst) is het van belang te controleren of de boekhouding geheel op orde is. En natuurlijk is dit laatste ook voor de ondernemer zelf van belang. Het is natuurlijk mogelijk (en voor grotere organisaties zelfs verplicht) om de boekhouding te laten controleren door een administratie- of accountantskantoor. Maar goede boekhoudsoftware heeft ingebouwde controles op het gebied van data-analyse en audits die deze laatste controle kan vereenvoudigen. 

Referentiegrootboekschema RGS en boekhoudsoftware

Uw leverancier van boekhoudsoftware zegt RGS te ondersteunen, maar wat zegt dat eigenlijk?


Onerzoeksbureau GBNED