Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Mailinglist > Softwarepakketten.nl

Nieuwsbrief Softwarepakketten.nl april 2023: boekhoudsoftware in de hoofdrol

Softwarepakketten.nl nieuwsbrief

Uitgave april 2023

Actueel

Boekhoudsoftware in de hoofdrol
Welke leveranciers van boekhoudsoftware zorgen voor een aangename verrassing in 2023?
In juni 2023 komt een nieuwe versie van de "Gids boekhoudsoftware" uit. De meest gelezen uitgave van Onderzoeksbureau GBNED, met ook dit jaar weer het nodige aanbod. Een belangrijke vraag is welke boekhoudsoftware dit keer het meeste indruk maakt met innovatieve ontwikkelingen?

Om je op weg te helpen is een overzicht gemaakt van relevante artikelen m.b.t. boekhoudsoftware en ontwikkelingen daarvan, die de afgelopen periode is verschenen. Zo is aandacht besteed aan:
- Boekhoudsofware: standaarden en koppelingen;
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting;
- Evaluatie boekhoudsoftware Microsoft Dynamics 365 Business Central.
En beschikbare thema's als:
- Robotic proof; met gratis checklist gericht op robotic accounting;
- Wiki boekhoudsoftware;
- Een echte liquiditeitsplanning;
- Verplichtingen registreren met 10 voordelen;
- Software op de testbank: beoordelen boekhoudsoftware.
Naar overzicht van relevante artikelen en thema's m.b.t. boekhoudsoftware.

BI en RPA in de accountancy
Voor onze praktijkdag "BI en RPA: neem zelf de regie in handen" op 31 mei a.s. zijn we op zoek naar voorbeelden van accountants- en administratiekantoren die BI en/of RPA hebben omarmd in de praktijk en daarmee toegevoegde waarde bieden aan kantoormanagement, medewerkers en/of cliënten.
- Biedt reguliere (analyse- en rapportage)software net niet datgeen wat met BI wel lukt;
- Ben je als kantoor onderscheidend door klanten met behulp van BI meer inzicht te bieden;
- Heb je eentonig repeterend handmatig werk weten te vervangen door RPA;
- Zijn er andere kansen voor BI en RPA die je als kantoor hebt aangegrepen.
Ben je bereid bovenstaande verder uit te dragen en via een presentatie te delen met collega kantoren?
Laat het dan even weten aan Onderzoeksbureau GBNED.


Onderzoek en artikelen

ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie
Uitgave januari 2023.
Inzicht in standaard software voor accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren van ruim 100 softwareleveranciers, onderverdeeld naar toepassingsgebied.

Een belangrijk deel van deze softwara kan ook geschikt zijn voor financials in andere sectoren.

ICT Accountancy softwaregids

Met ook met aandacht voor productontwikkeling en innovatie. Zo is er in de gids aandacht voor standaarden als UBL, RGS en PSD2. En ontwikkelingen als robotic accounting, elektronisch factureren, open banking, api en RPA. Ook geven verscheidene softwareleveranciers antwoord op de vraag naar recente productontwikkeling het afgelopen jaar en (geplande) ontwikkeling dit nieuwe jaar.
Meer informatie en opvragen ICT Accountancy softwaregids.

Verwacht

 • Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen (mei 2023)
  Gericht op authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker in zowel het bedrijfsleven, bij de overheid als binnen de accountancysector. Met digitaal ondertekenen, wachtwoordmanagers, single sign-on en beveiligd berichtenverkeer.

 • Externe verslaggeving, audits en adviesrapportages (juni 2023)
  Dit nieuwe rapport is gericht op software voor externe verslaggeving, met name de jaarrekening, kredietrapportages en aangiftes IB en VPB. Gericht op software voor de samenstel- en auditpraktijk met dossierbeheer en werkprogramma's. En tot slot op de adviespraktijk.

 • Gids boekhoudsoftware (juni 2023)
  De Gids Boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals).

 • Gids ERP & Logistieke softwaresystemen (medio 2023)
  Deze gids is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners. Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

Meer actueel onderzoek.


Blogs en white papers

Drie methoden voor identiteitsverificatie
Identiteitsverificatie is een essentieel onderdeel van online zakendoen. Het heeft een vlucht genomen gedurende de coronapandemie, waarbij digitale transacties op afstand moesten plaatsvinden. Het belang van identiteitsverificatie ligt in het voorkomen van fraude. Wetgeving rond KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) vereisen dat financiële instellingen de identiteit van hun klanten verifiëren. Daarnaast is identiteitsverificatie de sleutel tot betrouwbare methode van IAM (Identity & Acces Management) en digitaal ondertekenen.
Lees blog.

Het tweede nummer van het digitale Hyarchis Accountancy Magazine is nu online beschikbaar 
Accountancy Magazine is de perfecte bron om op de hoogte te blijven van de laatste trends in accountancy. U leest onder andere voor welke uitdagingen accountantskantoren in 2023 staan, en hoe, volgens de NBA, de accountant van morgen eruit ziet. U leert daarnaast meer over complexe compliance-uitdagingen en hoe u die het hoofd kan bieden en over het standaard grootboekschema RGS MKB waarover GBNED en NOAB informeren.
Lees verder en aanvragen magazine...

Ondersteun je klanten optimaal door online samenwerking
Wie werkt er tegenwoordig niet in de cloud? In de afgelopen jaren is de manier waarop bedrijven met klanten omgaan ingrijpend veranderd. De opkomst van de digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in staat zijn om klanten beter te bedienen dan ooit tevoren. Bij veel kantoren zijn de voordelen van deze nieuwe manier van werken al bekend: activiteiten kan je indien nodig snel bijsturen, communicatie gaat zeker niet meer alleen over de telefoon en diensten worden eenvoudiger gedigitaliseerd. Daarmee verandert ook de werkwijze van werknemers. Bovendien wordt de samenwerking en data-uitwisseling tussen kantoren en klanten een stuk eenvoudiger en efficiënter.
Lees blog.

Terugblik met VWG Accountants en Belastingadviseurs op de Praktijkdag Scan, herken en factuurverwerking 2023
Op 15 februari j.l vond de Praktijkdag Scan, herken en factuurverwerking 2023 plaats in de Expo in Hoevelaken. De aanleiding voor de organisatie van deze dag door Onderzoeksbureau GBNED was het eerder aangekondigde stopzetten van Visma | DizzyData. Naast Zenvoices waren ook Lyanthe, Wolters Kluwer Basecone, Lucom, Blue10, eConnect Banqup, Bizcuit en Klippa aanwezig om de bezoekers te informeren over hun oplossingen. De bezoekers waren voornamelijk medewerkers van administratie- en accountantskantoren.

Zenvoices blikt samen met Ronald Schetters van VWG Accountants en Belastingadviseurs terug op deze dag.
Lees blog.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Heeft u een interessante blog of white paper (bijvoorbeeld een klantencase)? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

11 april 2023
Visma webinar: Praktisch aan de slag met duurzaamheid
 
Steeds meer belanghebbenden, zoals wetgevers, klanten, zakenpartners en financiers, vragen om transparantie en cijfermatige onderbouwing van je impact en verbeteracties. Soms zelfs gealloceerd per klant. Denk aan het verminderen van de CO2-uitstoot, verbeteren van werkomstandigheden in de supply chain of de aankomende Europese CSRD.
Meer informatie en aanmelden.

31 mei 2023
BI en RPA: neem zelf de regie in handen
Met het Microsoft Power Platform dat bestaat uit o.a. Power BI, Power Automate en Power Apps. En Qlik met Qlik Sense en QlikView. Aandacht voor koppelingen met o.a. boekhoudsoftware en beschikbare templates als basis voor eigen dashboards. Ook wordt ingegaan op het inzetten van RPA voor repetitieve handelingen door middel van software. Gebruikers uit de accountancy delen hun praktijkervaring met do's en don'ts.
Aanmelden volgt.


Referentie Grootboekschema
We besteden speciaal aandacht aan RGS MKB (Referentie Grootboekschema voor het MKB).
Daarvoor is dit onderdeel in deze nieuwsbrief opgenomen.

De implementatie van RGS MKB
De implementatie van RGS MKB is uitgewerkt in 3 onderdelen, te weten:
- Implementatie algemeen,
- Implementatie voor leveranciers van boekhoudsoftware,
- Implementatie voor eindgebruikers.

De finale afronding van de eerste stabiele versie van RGS MKB is in volle gang op dit moment.
Als je tot implementatie van RGS MKB overgaat of dat overweegt, meld dat dan even aan ons via rgsmkb@gbned.nl. Dan kunnen we je van de finale afronding, en eventeel tussentijdse mutaties, op de hoogte houden de komende weken.

Boekingsvoorbeelden
Ditmaal aandacht voor de volgende boekingsvoorbeelden:

Zie alle boekingsvoorbeelden en alle openstaande punten.


Nieuws uit de markt

Uitgelicht

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, lanceert een nieuwe feature voor Bedrijven: de BTW Check [ 20-03-2023 ]
Met de BTW Check, controleer je tijdens het uitvoeren van een IBAN-Naam Check ook of het opgegeven BTW-nummer matcht met de bedrijfs- of handelsnaam. Dit is een mooie aanvulling op de eerder toegevoegde Bedrijven Check waarmee het KVK-nummer wordt gecontroleerd.
Lees verder...

Ander nieuws

SAP biedt Nedspice transparante supplychain voor duurzame groei [ 01-03-2023 ]
Wanneer duurzaamheid centraal staat in je strategie, is transparantie in je supplychain onmisbaar. Dat kan niet zonder een IT-systeem dat zorgt voor traceability vanaf de lokale teler tot aan de verkoop. Nedspice kan daarover meepraten. Het verving met hulp van SAP-partner NTT DATA Business Solutions Benelux een 'Excel-heavy' manier van werken door een gestandaardiseerde SAP-omgeving op basis van SAP S/4HANA.
Lees verder...

TimePlan en Timegrip bundelen krachten met steun van Main Capital [ 04-03-2023 ]
Het Deense TimePlan, gesteund door Main Capital Partners, zit middenin een groeitraject om leidende Europese Workforce Management provider te worden. De overname van Timegrip is een eerste stap in de buy-and-build-strategie van TimePlan sinds de start van de samenwerking met Main in november 2022.
Lees verder...

VanMeijel Automatisering en e-facturatiespecialist eConnect sluiten partnership [ 07-03-2023 ]
eConnect, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat samenwerken met VanMeijel Automatisering (Metacom), automatiseringsspecialist voor de totale bouw. Met deze samenwerking kunnen klanten van VanMeijel nu ook eenvoudig e-facturen verzenden én ontvangen via Peppol en DICO.
Lees verder...

SAP vereenvoudigt datamanagement met SAP Datasphere [ 11-03-2023 ]
SAP introduceert SAP Datasphere en kondigt nieuwe strategische partnerships aan met belangrijke data- en AI-leveranciers, waarmee organisaties toegang krijgen tot bedrijfskritische data. Het uiteindelijke resultaat is dat organisaties met deze data sneller inzicht krijgen en betere zakelijke beslissingen kunnen nemen.
Lees verder...

Pro4all vormt nieuw strategisch partnerschap met PMG [ 14-03-2023 ]
Vandaag hebben Pro4all en in het München gevestigde PMG hun strategische samenwerking aangekondigd. Dit partnership is de eerste stap in de ambitie om dé Europese bouwsoftwaregroep te vormen. Pro4all ging vorig jaar de samenwerking aan met software-investeerder Main Capital Partners (‘Main’) om deze ambitie te realiseren.
Lees verder...

Nieuwe integratie PinkWeb en AdminPulse [ 14-03-2023 ]
PinkWeb presenteert een nieuwe integratie met de CRM cloudsoftware van AdminPulse (by Visma Syneton). Met deze integratie kunnen administratie- en accountantskantoren hun klantgegevens vastleggen in AdminPulse en synchroniseren deze gegevens tegelijkertijd naadloos met PinkWeb. Snel, makkelijk en veilig.
Lees verder...

Online bouwadministratie tool DEDDO officieel gelanceerd [ 22-03-2023 ]
DEDDO, het digitale gereedschap waarmee zelfstandige ondernemers in de bouw hun bouwadministraties organiseren, is vandaag officieel gelanceerd door management-, advies- en softwarebedrijf Brink. DEDDO biedt zzp’ers een eenvoudige calculatie-, offerte- en facturatieoplossing aan, waardoor zij meer tijd overhouden voor hun passie: bouwen.
Lees verder...

BrainSys grote winnaar tijdens de 35e editie van de Exact Partner van het Jaar event [ 31-03-2023 ]
Tijdens de 35e editie van het Partner van het Jaar event heeft Exact haar partners bekroond met verschillende onderscheidingen. De (grote) winnaar van de avond, BrainSys, ontving van Chief Commercial Officer Wiegert de Vos de Partner van het Jaar award. De Exact Online Partner van het Jaar award werd uitgereikt aan RedAnt door Chief Customer Success Officer Marcel van de Sandt.
Lees verder...

Uw nieuws
U kunt uw nieuwsberichten gratis mailen aan redactie@softwarepakketten.nl


Aanbevolen (gratis) rapporten uit onze bibliotheek

- Gids boekhoudsoftware (2022)
- Boekhoudsoftware middelgroot: robotic accounting (2022)
- Gids Salaris- en HRM-software (2023)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2023)
- ICT Accountancy softwaregids (2023)
- Software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (2020)
- Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (2021).

Meer rapporten en onderzoek op onze website.


VISMA

KING Software

Cash Software

Radar Software

Asperion

Exact Software

 

AFAS

SnelStart

Kleisteen

Informer

e-Boekhouden.nl

Minox

 

Colofon

Reacties
Eventuele reacties kunt u mailen naar redactie@softwarepakketten.nl. Reacties naar de afzender van deze nieuwsbrief kunnen wij helaas niet beantwoorden.

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl met "unsubscribe (opzeggen) Softwarepakketten.nl" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van Softwarepakketten.nl, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.

 


Onerzoeksbureau GBNED